2024/05/02

 

PAGERBTI NUSIPELNĘ LIETUVOS MEDIKAI

Kupiškio ligoninė. Jurgos Banionienės nuotrauka

Gegužės 4 dieną Vilniaus rotušėje po dvejų metų pertraukos vyko tradiciniai Sveikatos apsaugos ministerijos organizuojami nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai. Už sunkų ir pasiaukojamą darbą, nuopelnus sveikatos apsaugos sistemai, kovą su COVID-19 ligos pandemija sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys garbės ženklus įteikė beveik 80 šalies gydytojų, slaugytojų ir sveikatos apsaugos darbuotojų.
Tarp apdovanotųjų – ir Kupiškio ligoninės laikinai Vidaus ligų ir geriatrijos skyriaus vedėjos pareigas einanti Eglė Maslauskienė.

Jurga BANIONIENĖ

Pasak Kupiškio ligoninės direktoriaus Juliaus Pankos, gydytojos kandidatūrą apdovanojimams teikė ligoninė. „Gydytoja Eglė labai pasižymėjo COVID-19 ligos pandemijos laikotarpiu, ne kartą ligoninėje iškildavo klausimas dėl terapinio skyriaus, nes trūksta vidaus ligų gydytojų, ji visada mums pagelbėja, šiuo metu dirba ir priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuje, vadovauja terapiniam skyriui. Jau daugiau kaip 11 metų ji dirba Kupiškio ligoninėje. Labai džiugu, kad jauna specialistė įvertinta“, – sakė J. Panka.
Simboliška, kad šventė vyksta dviejų medikų bendruomenei reikšmingų datų kontekste: Lietuvos medicinos darbuotojų dienos balandžio 27-ąją ir Lietuvos slaugytojų dienos gegužės 13-ąją. Ši graži tradicija pasveikinti šalies medikus gyvuoja 18 metų. Per tą laiką nusipelniusių Lietuvos medikų vardai suteikti 311 gydytojų, 368 sveikatos apsaugos darbuotojams ir 83 slaugytojams. Nominantai šiems aukščiausiems medikų bendruomenės apdovanojimams atrenkami vertinant jų ilgametį ir nepriekaištingą darbą, ypač didelį indėlį plėtojant sveikatos apsaugą, sveikos gyvensenos propagavimą, plėtojant farmacijos pramonę, Lietuvos, kaip sveikos valstybės, prestižo kėlimą, aukštos kvalifikacijos sveikatos priežiūros specialistų rengimą, už pasiaukojimą ir drąsą gelbstint žmonių gyvybę.

Plačiau skaitykite gegužės 7 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Po apdovanojimo ceremonijos. Laimos Penek nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video