2024/05/02

 

UŽKRITĘ AKIŲ VOKAI – KADA REIKALINGA OPERACIJA?

Svplastic.com nuotrauka

Senėjimas – tai natūralus procesas, kurio metu pamažu kinta kūno struktūra, oda praranda elastingumą. Todėl visai nenuostabu, kad bėgant metams tam tikros akių formos savininkus ima varginti užkritę akių vokai. Šiame straipsnyje trumpai aptarsime užkritusių vokų sukeliamas problemas ir atvejus, kada gali prireikti operacijos. Taip pat apžvelgsime šios eigą, rezultatus.

Užkritusių vokų keliamos problemos

Iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti tik kaip estetinė problema. Išties, odos perteklius sukuria pavargusio žvilgsnio įvaizdį. Be to, pasidažius, makiažas greitai subėga į vokų raukšleles. Tačiau ilgainiui elastingumą praradusi oda sukelia ir tam tikras sveikatos problemas. Kelios jų:

  • pavargusios, „įsitempusios“ akys;
  • pasikartojantys akių uždegimai;
  • suprastėjęs regėjimas.

Dėl didelio odos pertekliaus vargina uždegimai, kurie silpnina regėjimą. Taip pat ilgainiui gali atsirasti sunkumų vairuojant ar dirbant prie kompiuterio. Užkritęs vokas lemia mažesnį regėjimo lauką. Norint išvengti šių nemalonumų, gydytojų kartais rekomenduojamas profesionalus vokų pakėlimas. Toliau supažindinsime su procedūros eiga ir pooperaciniu laikotarpiu.

Operacijos eiga

Pirmiausia, profesionalus chirurgas individualiai įvertins situaciją ir, atsižvelgęs į paciento lūkesčius, paskirs efektyviausią gydymą. Pagal poreikį operuoti galima tiek viršutinius, tiek apatinius vokus. Pjūvis viršutiniuose vokuose atliekamas pagal jo raukšlę, o apatiniuose – vidinėje gleivinėje. Minėtuoju atveju visai nelieka rando. Procedūra trunka apie 1 valandą, o pacientas po procedūros, dar tą pačią dieną išleidžiamas namo.

Pooperacinis laikotarpis

Po procedūros pasireiškia patinimas akių srityse, kuris gali išlikti iki 2 savaičių. Įprastai žaizdų gijimas tęsiasi 2–3 savaites. Tiek laiko patariama vengti fizinio krūvio, riboti darbą prie kompiuterio ar kitų akis varginančių įrenginių. Be to, reikia vengti tiesioginių saulės spindulių, nesilankyti baseinuose, pirtyse. Svarbiausia, laikytis chirurgo nurodytų rekomendacijų.

Rezultatai

Praėjus gijimo laikotarpiui, galima džiaugtis pakitusia akių forma ir lygesne oda aplink akis. Galutiniai operacijos rezultatai matosi po 2–4 mėnesių, priklausomai nuo genetikos ir organizmo savybių. Geresnė savijauta leidžia pilnavertiškai mėgautis gyvenimu. Svarbu paminėti, jog rezultatai, kuriuos užtikrina operacija – ilgalaikiai.

Taigi, akivaizdu, kad odos perteklius sukelia ne tik estetines, bet ir sveikatos problemas. Efektyvi profesionalų atlikta procedūra gali lengvai užkirsti kelią galimoms problemoms, sugrąžinti pasitikėjimą savimi. Svarbiausia pasirinkti patikimą gydymo įstaigą, kurioje dirbantys profesionalai tinkamai jumis pasirūpins viso gydymo metu. Apie vieną tokių daugiau sužinokite čia: https://www.svplastic.com/paslaugos/plastine-ir-estetine-chirurgija/veido-operacijos/voku-plastika.

Svplastic.com inf.

Užs. Nr. 574

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video