2024/04/30

 

SIMETRIJA INTERJERO DIZAINE. KUO JI SVARBI?

Magresbaldai.lt nuotrauka

Dažnai, kai pamatome gerą interjero dizaino pavyzdį, iškart jį atpažįstame. Ar kada nors susimąstėte, kodėl šis gebėjimas mums ateina taip instinktyviai, nors ir nesame profesionalūs interjero dizaineriai? Taip yra būtent dėl malonaus pusiausvyros jausmo, kurį suteikia simetrija. Kviečiame skaityti toliau ir susipažinti su jos svarba ir panaudojimu interjere.

Suteikia pažįstamą jausmą

Simetrija sulaukė susidomėjimo nuo labai senų laikų. Pirmasis jos terminą pavartojo žymus filosofas Pitagoras. Simetrijos pagrindinis bruožas – balanso išlaikymas. Mene ji dar laikoma paprasčiausia kompozicijos harmonizavimo priemone. Iš tikrųjų galime pastebėti, kad simetrija mus supa visur – nuo žvilgsnio į save veidrodyje iki gamtos pasaulio. Kadangi tokia pusiausvyra yra gerai pažįstama mūsų gyvenimuose, smegenys ją lengviau apdoroja ir simetriją suvokiame jau pasąmoningai.

Emocinis poveikis

Jei esate iš tų, kurie siekia tvarkos, balansu paremtas stilius interjero dizaine bus puikus pasirinkimas. Erdvėje simetrija skatina ramybės ir pusiausvyros jausmą, priešingai nei asimetriški dizainai. Taip pat ji gali suteikti didesnės erdvės pojūtį mažesniuose kambariuose. Visus mus traukia subalansuoti vaizdai ir mes esame linkę manyti, kad jie yra estetiškesni.

Panaudojimo būdas interjero dizaine

Jei norite namuose jaustis kaip oazėje, atitrūkusioje nuo išorinio pasaulio, svarbiausia – pusiausvyra. Geriausias būdas panaudoti simetriją savo erdvėje, tai turėti architektūrinį elementą kaip pradinį arba centrinį tašką. Pavyzdžiui, tam puikiai tiktų sofos lovos su miegamu mechanizmu. Nuo centrinio taško į šonus veidrodžio principu reikėtų atspindėti iš abiejų pusių supančius dizaino elementus, tarkime kitus baldus ar dekoracijas.

Apie pusiausvyrą reikėtų galvoti kaip apie naudingą įrankį, padėsiantį sukurti puikų interjero dizainą. Jei tinkamai panaudosite simetriją savo namuose, kiekviename kambaryje galėsite sukurti harmoniją, o mažos erdvės atrodys didesnės ir tvarkingesnės.

Magresbaldai.lt inf.

Užs. Nr. 570

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video