2024/05/02

 

KAIP PALAIKYTI GERĄ MOTERS SVEIKATĄ?

Gera moters sveikata priklauso ne tik nuo paveldėtų genų. Daug įtakos tam turi rūpinimasis savimi, kuris būtent labiausiai ir nulemia gerą savijautą. Tačiau rūpintis savimi XXI amžiuje gali būti sudėtinga. Įtempto gyvenimo būdo ir nesveikos mitybos derinys gali neigiamai paveikti moterų sveikatą. Todėl labai svarbu nepaskęsti tarp darbų bei rūpesčių ir prisiminti save. Taigi pateikiame keletą patarimų, padėsiančių suprasti, kaip palaikyti gerą moters sveikatą.

Lytinė sveikata

Vienas pagrindinių kokybiško moters gyvenimo veiksnių – lytinė sveikata. Seksualinis gyvenimas turi nemažai įtakos bendrai organizmo būklei. Teigiama, kad moterims, vargstančioms dėl skausmingų lytinių santykių arba nepatiriančioms orgazmo, gali padėti vibratorius. Jis naudingas ne tik dėl malonumo, bet ir dėl geros savijautos palaikymo. Apsilankę svetainėje Romantika, galite rasti gausų kokybiškų vibratorių pasirinkimą.

Sveika mityba

Tikrai ne vieną kartą esame girdėję apie sveikos ir subalansuotos mitybos svarbą. Kuo ji reikšminga moterų sveikatai? Su amžiumi keičiasi moters mitybos poreikiai, medžiagų apykaita ir aktyvumo lygis. Svarbiausias mitybos principas visais amžiaus tarpsniais – laikytis 80:20 taisyklės. Tai reiškia, kad didžiąją laiko dalį reikėtų maitintis subalansuotai, o kartais galima leisti pasimėgauti ne itin sveikais užkandžiais.

Fizinis aktyvumas

Kasdienis judėjimas gali pagerinti miego kokybę ir sumažinti nemalonius PMS simptomus. Be to, sportas yra veiksminga priemonė emocinės būklės gerinimui. Atsiranda įvairiapusis atsparumas – mankšta padeda geriau įveikti protinius ir emocinius iššūkius. Nustatyta, kad fizinis aktyvumas didina pasitikėjimą savimi ir skatina širdies susitraukimų dažnį. Na, ir akivaizdu, kad sportuojant galima pasiekti geresnę fizinę formą.

Moters sveikata priklauso ne tik nuo jos genų. Svarbi ir ją supanti aplinka, lytinis gyvenimas, mityba, taip pat fizinis aktyvumas. Žinoma, labai reikšminga ir prevencija nuo užkrečiamųjų ligų bei kitų faktorių. Daugelis moterų nepailsdamos rūpinasi savo šeimos nariais, bet laiko sau ir poilsiui – neranda. Tačiau norint išlikti visapusiškai sveikoms, tai būtina.

Romantika.lt inf.

Užs. Nr. 567

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video