2024/05/02

 

DANTŲ IMPLANTAI – KADA JUOS VERTA RINKTIS?

Ozoklinika.com nuotrauka

Netekus natūralių dantų, suprastėja ne tik gyvenimo kokybė, bet ir sumažėja pasitikėjimas savimi. Vienas iš būdų, kuris gali atkurti dantis ir jų funkciją – implantai. Šie yra itin patogūs, tvirtai laikosi burnos ertmėje ir apsaugo danties šaknis. Specialistai pataria juos rinktis tam tikrais atvejais, kuriuos trumpai apžvelgsime šiame straipsnyje.

Kada geriausia pasirinkti implantus?

Implantavimas tam tikra prasme atkuria danties šaknis. Be to, tokiu būdu beveik 100 % atkuriama kramtymo funkcija. Turbūt nė nereikia sakyti, kad ant implantų tvirtinamos profesionalų kurtos karūnėlės atrodo itin natūraliai. Implantus geriausia rinktis kai:

  • burnos ertmės sveikata yra gera;
  • trūksta vieno ar dviejų dantų;
  • ieškomas ilgalaikis šypsenos atkūrimo sprendimas;
  • siekiama natūraliai atrodančios šypsenos.

Netekus natūralių dantų, žandikauliui tenka mažesnis krūvis, todėl ilgainiui kaulinis audinys gali pradėti kisti ar net nykti. Profesionalus šaknies pakaitalas dažniausiai gaminamas iš titano lydinio, kuris geriausiai sukimba ir suauga su kaulu. Implantavimas padeda išvengti pakitusios veido struktūros, apsaugo nuo audinių nykimo.

Nesvarbu, ar domina dantų implantai Vilniuje, ar kitame Lietuvos mieste, rekomenduojama atsakingai išsirinkti odontologijos kliniką. Savo srities profesionalai užtikrins sklandų ir kokybiškai atliktą darbą.

Implantų teikiami privalumai

Implantuotų audinių priežiūra beveik nesiskiria nuo natūralių. Juos reikia valyti minkštu šepetėliu ir fluoro pasta du kartus per dieną, ryte ir vakare. Rekomenduojama išskalauti burną šiltu vandeniu arba skalavimo skysčiu. Žinoma, dantų siūlas ir šepetėliai turi būti specialūs. Juos turėtų rekomenduoti patys odontologai. Be lengvos priežiūros implantai pasižymi ir kitais privalumais:

  • Estetiška šypsena. Įprastai ant implantų tvirtinami vainikėliai, kurie beveik niekuo nesiskiria nuo natūralaus danties paviršiaus. Vainikėliai tinka tiek priekinių, tiek krūminių audinių atkūrimui.
  • Ilgalaikiai rezultatai. Medžiagos, iš kurių gaminamas implantas, puikiai sugyja su žmogaus kauliniu audiniu. Implantavimas garantuoja ilgalaikį rezultatą, kuris džiugins iki kelių dešimtmečių ar net ilgiau.
  • Sveikų audinių išsaugojimas. Pasirinkus skirtingus protezavimo būdus, gali tekti šlifuoti šalia esančius dantis. Implantas dažniausiai sriegiamas į vieno danties šaknį, todėl šalia esantys dantys yra nepažeidžiami. Taigi, būsite tikri, kad šalia esantys audiniai – maksimaliai tausojami.

Kartu su šiais privalumais pagerės savijauta, pasitikėjimas savimi. Implantologija – tai viena pažangiausių ir tuo pačiu metu sudėtingiausių natūralaus audinio atstatymo technologijų. Atsižvelgiant į tai, patariama atsakingai išsirinkti kliniką ir specialistus, kurie užtikrins kokybišką darbą.

Šypsena – kone kiekvieno žmogaus vizitinė kortelė. Jeigu jau kuris laikas jaučiate diskomfortą ir vengiate šypsotis, nieko nelaukdami užsiregistruokite odontologo konsultacijai. Patyrę specialistai suteiks visą reikiamą informaciją ir pasirūpins efektyviu gydymu. Jeigu domina implantavimas, daugiau apie procedūrą galite sužinoti paspaudę ant šios nuorodos: https://ozoklinika.com/paslaugos/dantu-implantai/.

Ozoklinika.com inf.

Užs. Nr. 569

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video