2024/04/23

 

APDOVANOJIMAS IŠ PREZIDENTO RANKŲ

LR Prezidento kanceliarijos nuotrauka/R. Dačkus

Šiandien Prezidentas valstybės apdovanojimus už nuopelnus motinystei ir globai, už atsakingumą, pasiaukojimą bei įkvepiantį pavyzdį bendruomenei ir visiems Lietuvos žmonėms įteikė 40 mamų ir 8 globėjoms iš visos Lietuvos. Jų tarpe buvo ir Šimonių seniūnijos Šernupio kaimo gyventoja Janinai Sabalienė, užauginusi penkis vaikus.

„Mama – pirmasis žmogus, kuris palydi naują gyvybę į pasaulį, prisiima atsakomybę už ją, lydi sudėtingame gyvenimo kelyje. Išgyvena dėl klaidų ir pamoko jų nekartoti, padeda rasti sprendimus net sudėtingiausiose situacijose, džiaugiasi tiek kukliomis, tiek didelėmis pergalėmis. Jūs esate svarbiausių principų ir vertybių sergėtojos“, – kreipdamasis į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją susirinkusias motinas ir globėjas sakė šalies vadovas.

Prezidentas padėkojo mamoms ir globėjoms už jų brangiausią laiką, bemieges naktis ir rūpesčio kupinas dienas, skirtas vaikams, už kantrų, rūpestingą bei išmintingą vaikų auklėjimą, už bendruomeniškumo ir pilietinio aktyvumo pavyzdžius.

Daugiau apie apdovanotąją J. Sabalienę skaitykite rytojaus „Kupiškėnų mintyse“.

Pasveikinti su garbingu apdovanojimu atvyko ir Janinos Sabalienės artimieji. LR Prezidento kanceliarijos nuotrauka/R Dačkus.
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video