2024/04/29

 

APDAILININKŲ SĖKMĖ MEISTRIŠKUMO KONKURSE

Balandžio 20–21 dienomis „Litexpo“ parodų rūmuose vykusiame tarptautiniame profesinio meistriškumo konkurse ,,Apdailos montuotojas 2022“ Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokiniai parodė puikų profesinį meistriškumą ir laimėjo pirmą vietą.

Jurga BANIONIENĖ

Laimėjimai – dažni

Laikinai direktorės pareigas einanti Raimonda Domžienė sakė, kad šiame konkurse Kupiškio technologijos ir verslo mokykla dalyvauja jau daug metų iš eilės.
„Mes dažnai užimame prizines vietas, mokinius rengiantys statybos darbų mokytojai ekspertai Virginijus Zovė ir Kęstutis Šakickas laureatų šiame konkurse tikrai yra turėję ne kartą. Ir šįsyk pavyko laimėti pirmą vietą, tikrai labai džiugu.

Konkursą organizuojanti pagrindinė mokykla yra Vilniaus statybininkų rengimo centras.“

„Jis specializuotas šioje srityje, mes turime daug programų, esame technologijų ir verslo mokykla, bet tikrai garsėjame profesionaliais mokytojais, labai džiaugiamės, kad jų nenuvilioja kiti profesinio rengimo centrai. Išsiskiriame architektūros ir statybos švietimo sritimi, tai mūsų mokyklos stiprioji savybė tiek mokytojų požiūriu, tiek jų gebėjimu parengti mokinius konkursams, nes tai nėra lengva“, – kalbėjo R. Domžienė.

Šį kartą konkurse mokyklai atstovavo apdailininko mokymo programos antro kurso mokiniai Deividas Stančikas ir Irmantas Ablėnas.
R. Domžienė sakė, kad konkursą stebėjo ir darbdaviai, jie iš karto jo dalyviams įteikė savo vizitines korteles ir ragino baigus mokslus kreiptis dėl darbo.

Ne tik gebėjimai

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos statybos darbų profesijos mokytojas ekspertas V. Zovė džiaugėsi, kad iš kiekvieno konkurso mokyklos mokiniai grįžta pelnę prizines vietas. Šis kartas – ne išimtis.
Iš viso konkurse ,,Apdailos montuotojas 2022“ varžėsi devynių profesinio mokymo įstaigų atstovai.

„Sėkmę lemia ne tik gebėjimai, bet ir smulkus užduoties išanalizavimas, pasiruošimas jai ir atsakingas darbas“, – pabrėžė V. Zovė.
Konkurso dalyviai turėjo pagal pateiktą brėžinį sumontuoti atverstos knygos konstrukciją iš gipskartonio plokščių, uždėti glaistymo profilius, užtaisyti siūles ir nuglaistyti. Ant vidinių knygos puslapių, naudojant trafaretus, padaryti „Litexpo“ ir „Resta“ logotipus.

Anot pašnekovo, užduotis nebuvo labai sudėtinga, vaikinams užteko skirto laiko, bet tam tikrų subtilybių būta, tad pasistengti išties reikėjo. Konkurso dalyvius D. Stančiką ir I. Ablėną mokytojas apibūdino kaip atsakingus, pareigingus ir motyvuotus.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video