2024/03/29

 

GYVŪNUS ŽENKLINA DAR PASYVOKAI

Unsplash nuorauka

Praėjusių metų pavasarį priimtas Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymas dėl privalomo gyvūnų augintinių ženklinimo mikroschema ir registravimo įpareigojo gyventojus savo augintinius – kates, šunis, šeškus paženklinti ir registruoti iki šių metų gegužės 1 dienos. Žemės ūkio ministerijos duomenimis, iki šių metų balandžio vidurio laikomus gyvūnus buvo paženklinę trečdalis Lietuvos gyventojų. Ar kupiškėnai noriai ženklina savo gyvūnus?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Gyvūnus ženklina privačiai dirbantys veterinarai ir specialiai mokyti asmenys. Kupiškėnas veterinarijos gydytojas Vigilijus Balčiūnas, dirbantis UAB „Stalgvita“, sakė, kad nuo šių metų pradžios mikroschema paženklino apie 136 gyvūnus (šunis ir kates). Jam neteko ženklinti nė vieno šeško.

„Mūsų darbas yra paženklinti gyvūną po oda mikroschema ir duomenis surašyti į jų registravimo sistemą. Kartais gyvūnai pasimeta. Dabar radus tokį pamestinuką reikės jį tik atnešti į veterinarijos gydyklą. Ten nuskenavus mikroschemą bus galima atsekti, kieno tas gyvūnas. Kai kada žmonės išmeta laikomus gyvūnus ir palieka likimo valiai. Manau, kad tada irgi mikroschema padės nustatyti jų savininkus. Gal sumažės benamių gyvūnų?

Plačiau skaitykite balandžio 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video