2024/04/28

 

PLANUOJAMA ATŠAUKTI EKSTREMALIĄJĄ SITUACIJĄ

ELTA nuotrauka

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad atšaukus ekstremaliąją padėtį likę minimalūs COVID-19 ribojimai galėtų būti taikomi rekomendacijų forma. Todėl, ministrės pirmininkės teigimu, poreikio tęsti ekstremaliąją padėtį nėra, tačiau reikia ruoštis rudeniui, nes tikėtina, kad kils nauja susirgimų banga.

„Reikia ruoštis rudeniui, nes tikėtina, kad vis tiek susirgimų banga kils. Todėl integruojame naują skiepijimosi algoritmą į bendrą imunoprofilaktikos programą taip, kaip nuo gripo ar nuo kitų sezoninių ligų“, – žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

„Ir tiesiog, jeigu susiklostys vėl kažkokia ypatinga situacija, tarkime, atsiras kažkokia nauja atmaina, kuri kels vėl kažkokių kitų iššūkių, tai žinosime, kaip grįžti į tą ekstremalią padėtį, bet dabar ją laikyti dėl jos pačios nematome kažkokio didelio tikslo“, – pažymėjo ji.

I. Šimonytė atkreipė dėmesį, kad šiuo metu taikomi COVID-19 ribojimai yra minimalūs, todėl juos, pasak premjerės, galima taikyti ir instituciškai arba rekomendacijų forma.

„Manome, kad apribojimai, kurie yra dabar taikomi, yra minimalūs, jie iš esmės galėtų taikomi arba instituciškai, arba rekomendacijų forma. Tikrai, nors atvejų skaičius nėra nukritęs į kažkokius žemiausius lygius, kuriuose esame buvę, tačiau, man atrodo, žinant omikrono ypatybes, to ir nereikėtų laukti“, – akcentavo ministrė pirmininkė.

Jos teigimu, tam tikri ribojimai yra vis dar taikomi asmenims, atvykstantiems iš trečiųjų šalių, kuriuos planuojama išlaikyti ir atšaukus ekstremalią padėtį.

„Šiuos apribojimus iš dalies mes ketiname išlaikyti, bet juos siūlyti perkelti į kitą dokumentą, tačiau tai su Lietuvos žmonėmis yra niekaip nesusiję. Lietuvos žmonėms dabar galioja reikalavimai dėvėti kaukes viešajame transporte, slaugos ir gydymo įstaigose, tai rekomendacijos tai daryti ir toliau, manau, kad išliks net ir atšaukus ekstremaliąją padėtį“, – teigė premjerė.

Trečiadienį Vyriausybė ketina priimti sprendimą dėl COVID-19 pandemijos paskelbtos ekstremaliosios situacijos nutraukimo, teigia premjerė.

Valstybės lygio ekstremali situacija dėl COVID-19 pandemijos šalyje buvo paskelbta 2020 m. vasario 26 d.

ELTA inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video