2024/03/29

 

SIŪLYMAS REGLAMENTUOTI MOBILIŲJŲ TELEFONŲ MOKYKLOSE NAUDOJIMĄ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Seimo narys Justas Džiugelis ketvirtadienį ketina pateikti Seimui Švietimo įstatymo pataisas dėl mobiliųjų telefonų ir planšečių naudojimo mokyklose.

Jis siūlo nustatyti, kad kiekvienoje švietimo įstaigoje turi būti parengta ir patvirtinta informacinių ir komunikacinių technologijų įrangos naudojimo mokykloje asmeninėms reikmėms tvarka, kurią tvirtintų mokyklos taryba.

Pasak J. Džiugelio, parengti projektą paskatino plačiai paplitęs ir beveik nereglamentuotas mobiliųjų telefonų, planšečių ir kt. naudojimas mokyklose asmeniniais tikslais. „Ugdymo procese naudojimasis tokiomis priemonėmis yra būtinas, tačiau neretai jos yra naudojamos ir kitiems, su ugdymu nesusijusiems, tikslams. Tai blaško mokinius, pedagogus, kenkia ugdymo procesui“, – sako parlamentaras.

Pasak jo, kada, kiek laiko ir kaip naudotis tokia įranga turės nuspręsti pati mokyklos taryba. Pagal įstatymą, mokyklos taryba – aukščiausioji mokyklos savivaldos institucija, sudaryta iš mokinių, mokytojų, tėvų (globėjų, rūpintojų) ir vietos bendruomenės atstovų.

Šiuo metu nei Švietimo įstatyme, nei kituose teisės aktuose nėra nustatyta pareiga švietimo įstaigos vadovui, mokyklos tarybai ar kitam švietimo įstaigos organui nustatyti informacinių ir komunikacinių technologijų įrangos naudojimo asmeniniais tikslais taisykles.

ELTA inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video