2024/04/30

 

FEJERVERKAI – TIKISI SĄMONINGUMO IR EMPATIJOS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Lietuviai labai mėgsta ir asmenines, ir visuomenines šventes paįvairinti fejerverkais. Kelios šalies savivaldybės yra paraginusios šiuo metu, kai vyksta karas Ukrainoje, susilaikyti nuo pirotechnikos priemonių ir fejerverkų naudojimo. Mat jų skleidžiami garsai karo pabėgėliams primena ginklų šūvius ir neigiamai juos veikia, ypač vaikus.

Tad ar esame sąmoningi, atjaučiantys ir atsakingi šiuo atveju? Ar fejerverkų kanonadą girdėsime rečiau?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJKAUSKĖ

Ankstesniais metais irgi buvo pradėtas kelti fejerverkų draudimo klausimas dėl jų neigiamo poveikio gyvūnams ir ekologijai. Be to, beveik kasmet pasitaiko atvejų, kai dėl neatsakingo elgesio su pirotechnika, nukenčia ir žmonės.

Pasiteiravome, ar policija sulaukia gyventojų nusiskundimų dėl fejerverkų keliamo triukšmo ir pavojingumo?

Tadas Martinaitis, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas, sakė, kad kiekviena savivaldybė nustato taisykles dėl fejerverkų naudojimo. Policija vadovaujasi priimtais savivaldybės sprendimais. Pranešimų dėl fejerverkų keliamo triukšmo ar pavojingumo pasitaiko retai.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla ragina gyventojus dėl atvykusių karo pabėgėlių iš Ukrainos atsisakyti fejerverkų asmeninėse šventėse.

Plačiau skaitykite balandžio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

 

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video