2024/04/26

 

NUSKAMBĖJO RAJONINIS „TRAMTATULIS“

Visi konkurso „Tramtatulis“ dalyviai ir svečiai. Autorės nuotrauka

Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkursas „Tramtatulis“, kurį rengia Nacionalinis kultūros centras, vyksta kas dveji metai, o mūsų rajone jau tapo tradicija jį organizuoti kasmet. Kodėl gi to nedaryti, jei turime išties gražų būrelį tarmiškai pasakojančių, dainuojančių ir muzikuojančių jaunųjų atlikėjų. Visi jie į Kupiškio kultūros centro vitražų salę sugužėjo praėjusį penktadienį.

Jurga BANIONIENĖ

Šiųmetis „Tramtatulis“ rajone – jau septynioliktas. Pas mus jis vyksta nuo 2005 metų. „Tramtatulio“ rengėja, Kupiškio kultūros centro Mėgėjų meno ir etninės kultūros skyriaus vedėja Alma Pustovaitienė sakė, kad nors ir mažiau šiemet susirinko, kad ir ne toks pulkas, kai būdavo net po 50 ar 70 vaikų, gražiąja mūsų kupiškėnų tarme kalbančių, dainuojančių ir muzikuojančių, konkursas vis tiek gyvuoja toliau. Iš viso per tuos metus „Tramtatulyje“ yra dalyvavę jau per 500 atlikėjų – į didžiąją kultūros centro salę tiek jau nebetilptų.

A. Pustovaitienė pabrėžė – jeigu patys mokėsime savo gimtąja kalba pasakyti pasaką, pasakojimą, nutikimą ar eilėraštį, nors vieną dainą padainuoti, tai tikrai gyvuosime. O svarbiausia – kad visa tai perduotume savo vaikams, anūkams.

„Tramtatulio“ dalyviai sulaukė sveikinimų, linkėjimų iš rajono valdžios, kultūros centro vadovų. O paskui dovanojo savo pasirodymus. Dalyvius vertino, geriausius išrinko speciali konkurso vertinimo komisija.

Laureatėmis tapo pasakotojos Melita Laučinavičiūtė, Unė Banionytė, Luknė Trifeldaitė, visas jas konkursui paruošė mokytoja Dalia Kaktienė. Taip pat šio konkurso laurus nuskynė ir Kupiškio mokyklos „Varpelis“ auklėtinis Danielius Kucinas, jo mokytoja Vaida Kalamažnikienė, folkloro ansamblio „Zbitkai“ skudutininkai (mokyt. Daiva Palionienė) bei Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos duetas Austėja Kaminskaitė ir Saulė Krikščiūnaitė (mokyt. Asta Remeikienė).

Kitais metais visų laukia dešimtasis respublikinis „Tramtatulio“ konkursas.

 

Autorės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video