2024/04/26

 

BE KAUKIŲ AR VIS DAR SU JOMIS?

Eltos nuotrauka

Nuo praėjusios savaitės kaukės liko rekomendacija. Jos nebėra privalomos parduotuvėse, ugdymo įstaigose, kitose uždarose patalpose. Pasidomėjome, ar gyventojai jau suskubo jas nusiimti, ar vis dar dėvi.

Jurga BANIONIENĖ

Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją ir stebint mažėjančią sveikatos sektoriaus apkrovą šalyje, atsisakyta privalomo reikalavimo dėvėti kaukes uždarose erdvėse, išskyrus sveikatos, slaugos ir globos įstaigas bei viešąjį transportą.

Nors kaukių dėvėjimas nebus privalomas, jis išlieka rekomenduojamas uždarose erdvėse, kur nepavyksta išlaikyti saugaus atstumo, bloga ventiliacija ar didesnis žmonių susibūrimas. Taigi kiekvienam žmogui palikta teisė apsvarstyti ir sąmoningai pačiam įvertinti šios priemonės reikalingumą.

Kupiškėnė Agnė sakė prekybos centre, vaistinėje, kaukę vis dar užsidedanti.

„Taip jaučiuosi saugesnė. Tikrai nemanau, kad greitai nustosiu kaukę dėvėti, be to – ir pripratimas jau yra. Žiūrėsiu, kaip situacija dėl pandemijos klostysis toliau, kadangi Kupiškyje vis dar atsiranda susirgimų koronavirusine infekcija, tai tikimybė apsikrėsti išlieka, o kaukė, aš manau, yra viena iš pagrindinių apsaugos priemonių“, – teigė pašnekovė.

Plačiau skaitykite balandžio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

ELTOS nuotrauka

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video