2024/04/20

 

UŽDEGTA ŽALIA ŠVIESA TĘSTINIAMS KULTŪROS CENTRO DARBAMS

Kultūros centro organizuojami renginiai visuomet sulaukia išskirtinio vietos gyventojų dėmesio. Nuo kitų metų lankytojai, turintys teisę gauti nuolaidą, ja galės pasinaudoti ne du, o tris kartus. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kupiškio kultūros centras praėjusiais metais Lietuvos kultūros tarybai pateikė šešias paraiškas, trys projektai gavo finansavimą. Gerų žinių yra teatro ir sakralinės muzikos gerbėjams.

Jurga BANIONIENĖ

„Kultūra yra labai įvairialypis procesas. Mūsų įgyvendinama kultūros politika – tik viena bendro kultūros proceso dalis. Antra skleidžiasi spontaniškomis gyventojų kultūrinės elgsenos apraiškomis.

Abu šie aspektai glaudžiai siejasi. Pirma pusė kuria kultūros vertybes, mąsto, kaip jas realizuoti, o antra daugiau siejasi su kultūros vartojimu. Visa tai lemia įvairiausių formų atsiradimą – Kultūros centras ir atsiduria šių procesų sankirtoje.
Kaip pavyksta realizuoti strateginius planus, spręsti problemas su šiandienos išbandymais, kurti kultūrinį produktą, perduoti jį vartotojui?

Plačiau skaitykite balandžio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kupiškyje kultūra? 😀 be idėjų, be šarmo, nežinau dėl ko juos laiko savivaldybė, dugnų dugnas toks “ kultūrinis kolektyvas“ labai tikiuos, kad ateis diena, kada patys pripažins, kad nieko verti, net tingi kaimyninių renginių kopijas daryt. Reziume- be idėjų, normalaus mėgėjų meno, greičiau JJ kadencija pasibaigtų, baisiai laukiu!

Rekomenduojami video