2024/04/25

 

KAIP PASIRŪPINTI MEDINĖMIS DURIMIS, KAD JOS ILGAI TARNAUTŲ IR ATRODYTŲ GRAŽIAI?

Durys, kaip ir baldai, reikalauja tinkamos priežiūros. Norintiems pasirūpinti durimis, natūralaus medžio baldais rekomenduojama pasirūpinti ir tinkamomis priemonėmis. Durelių išorę galima valyti drėgna šluoste. Durų mechaninis paviršius yra grubus, todėl reikia vengti sąlyčio su medžiagomis, kuriose yra rūgščių, šarmų, tirpiklių, nes priešingu atveju jos gali būti pažeistos ir sugadintos, taip pat gali atsirasti netinkama durų išvaizda.

Dažytų medinių durų paviršiaus priežiūra, ką verta žinoti?

Lengvus paviršiaus nešvarumus galima pašalinti nuvalius dažytą medienos paviršių drėgna šluoste. Kaip ir valant bet kokį dažytą paviršių, valant paviršių nuo viršaus iki apačios gali sumažėti dryžių susidarymas. Medienos pluoštus taip pat reikia išvalyti. Atminkite, kad audinys turi būti šiek tiek drėgnas. Didesnes nuosėdas galima pašalinti švelniu buitiniu valikliu. Visada kruopščiai nuvalykite paviršius, kad pašalintumėte ploviklio perteklių. Ilgas valiklio ir dažų sąlytis gali pažeisti apdailą.

Pirštų atspaudams, riebalams ar riebioms medžiagoms pašalinti, dažytų medinių paviršių valymui rekomenduojamas baldų valiklis. Valiklį tolygiai užtepkite ant durelių paviršiaus skudurėliu arba popieriniu rankšluosčiu ir sukamaisiais judesiais nuvalykite paviršių, kad pašalintumėte valiklio perteklių. Kadangi valikliai gali turėti specifinį kvapą, patartina po naudojimo patalpas vėdinti ir vengti tirpiklių ar abrazyvinių valiklių. Nenaudokite stiprių valiklių, amoniako, chemikalų ar kitų stiprių valiklių, nes jie gali pažeisti paviršių.

Rekomendacijos valant medines duris:

Nuvalykite dureles arba jų nudažytas dalis (įlenkimus) šiltu vandeniu, švelniu muilu arba plovikliu ir minkšta kempine, zomšiniu audiniu. Taip pat galite naudoti valiklį, tinkamą dažytiems mediniams paviršiams valyti. Taip pat galite naudoti antistatinę priemonę, kad sumažintumėte dulkių kaupimąsi ant paviršių. Nenaudokite acetono, benzino, benzeno, lako skiediklių, chloruotų tirpiklių, abrazyvų ar šarminių valiklių ant medienos, dažytų paviršių, nes jie gali pažeisti dažytą paviršių. Nenaudokite valytuvų, gramdiklių ar sintetinių skudurų durelių paviršiui grandyti. Nebraižykite dažyto paviršiaus. Švelniai nuvalykite paviršių neabrazyviu skudurėliu.

Kaip tinkamai prižiūrėti stiklą?

Stiklą valykite stiklo valikliu arba vandens ir muilo tirpalu (švelniu valikliu). Prieš valydami stiklinį paviršių padenkite plovikliu arba vandens ir muilo tirpalu, kad pašalintumėte susigėrusius nešvarumus ir dulkes. Nuvalykite stiklą iš viršaus į apačią. Norėdami gauti geriausius rezultatus, nevalykite stiklo tiesioginiuose saulės spinduliuose. Naudokite tik švelnius, neabrazyvinius langų valiklius ir įrankius.

Iš karto po valymo kruopščiai nusausinkite stiklą ir kitas dalis (rėmus ir pan.) nuo valiklio likučių. Taip pat įsitikinkite, kad tarp stiklo paviršiaus ir valymo priemonės (šluostės, kempinės) nėra abrazyvinių dalelių.

Jei po valymo likučiai nėra kruopščiai išvalomi, jie gali sugadinti dalis, pvz., stiklą. Jei namuose medinių durų dar neturite, bet norite atsinaujinti, dabar pats tinkamas metas įnešti į namus naujos gyvybės ir ekologijos, nes medinės durys taip gražiai atrodo jūsų namuose ir sukuria šiltą atmosferą. Jei norite kokybės ir kainos, kreipkitės į  stalius, kurie pagamins išskirtinio dizaino medines duris, kurios derės prie namo apdailos, leidžiančios pasijusti arčiau gamtos. Mediniai langai taip pat gali būti derinami su medinėmis durimis, kurios suteiks jūsų namams jaukumo ir išbaigtumo. Atgaivinkite namus ir mėgaukitės pokyčiais aplinkoje.

Saulės Spektro inf.

Užs. Nr.435

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video