2024/04/26

 

UKRAINIETIŠKŲ PREKIŲ DĖL KARO MAŽĖJA

Įsiveržus Rusijai į Ukrainą Lietuvos prekybos centrai solidarizavosi su šia invazija kovojančia šalimi ir nusprendė nebeprekiauti Rusijoje ir Baltarusijoje, kuri talkina agresorei, pagamintomis prekėmis.
Kupiškyje veikiančiuose prekybos centruose pasiteiravome, ar juose dar yra užsilikusių rusiškos ar baltarusiškos kilmės prekių, ar dar turima ukrainietiškų. Kokios perspektyvos šiuo metu nusipirkti Ukrainoje pagamintos produkcijos? Pirkėjai norėtų įsigyti ukrainietiškos kilmės prekių, palaikyti su Rusijos invazija kovojančios šalies verslą, bet tokių prekių nebemato.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

„Aibės“ tinklo parduotuvės Kupiškyje vadovas Vilius Valintėlis sakė, kad jų tinklas laikosi pozicijos agresorių produkcija neprekiauti, neremti jų. Ukrainą „Aibės“ tinklas parėmė maisto produktais. Buvo tokia akcija. Pastaruoju metu rusiškos ar baltarusiškos kilmės prekių asortimento didmenininkai jau apie porą savaičių nebepapildo. Parduotuvėje baigia išsekti ir jų likučiai. Ta produkcija buvo truputį pigesnė, todėl ir gana paklausi, pavyzdžiui, aliejus. Ukrainietiškų prekių asortimentas buvo nedidelis. Tai aliejus, druska, saldainiai. Žmonės dažniausiai pirko ir tebeperka ukrainietišką druską. Jos gaunama ir šiuo metu, bet labai nedaug. Pirkėjams parduodama po pakelį ar du. Nežinia, ką žmonės ir daro su tokiais didžiuliais druskos kiekiais.

Plačiau skaitykite kovo 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video