2024/04/29

 

ĮDOMIOS VEIKLOS SU ŠEIMA NEIŠEINANT IŠ NAMŲ

Netikėtai užpuolusi liga, karantinas, ilgi žiemos vakarai, laisvi savaitgaliai ir klausimas – „ką veikti?“. Gerai, jeigu turime daug planų ir žinome, ką veiksime rytoj, tačiau su dideliais planais ateina ir gyvenimas. Jeigu Jūsų planai sugriuvo, nes turite būti namuose, tai visai nereiškia, jog teks nuobodžiauti. Šiandien pakalbėkime apie tai, kuo galima užsiimti su  visa šeima neišeinant iš namų? Na, o idėjas galima būtų vardinti ir vardinti, tačiau mes išvardinsime dalį jų.

Siūlome idėjas, kurios padės įdomiai praleisti laiką namuose su šeima.

Aplinkos tyrinėjimas, gamtos stebėjimas pro langą. Sakysite, jog tai nuobodu, nes kasdien matote beveik tą patį? Nebūtina laukti, kol pasikeis metų laikas, oras, nes vaizdai keičiasi nuolat. Koks paukštis nuskrido, o ką veikia likusieji? Kaip atrodo dangus, medžiai? Ar yra žmonių? Tai yra būdas būti čia ir dabar.  Viena iš sąmoningumo praktikos taisyklių.


Knygos, knygos, knygos. Knygų skaitymas gali būti visos šeimos veikla, nepaisant to, jog kiekvienas šeimos narys skaitys jam įdomią knygą, tačiau tai žymiai geriau, nei visi spoksos į savo telefono ekranus.

Knygų pegasas.lt galite įsigyti įvairiausių: knygos vaikams, paaugliams, suaugusiems. Grožinė literatūra, negrožinė literatūra ir dar daug visko. Skaitymas dar niekam nepakenkė, o štai jo nauda žinoma nuo senų laikų. Jis padeda lavinti fantaziją, gerina atmintį, dėmesį, rašymo ir skaitymo įgūdžius ir neretai padaro perversmą žmogaus gyvenime. Na, o jeigu skaityti nėra noro, paspalvinkite mandalas, vaikams leiskite paklijuoti lipdukus ar tiesiog pavartyti knygas.

Stalo žaidimai ir dėlionės. Stalo žaidimai, tai puiki pramoga visai šeimai. Tiek vaikams, tiek suaugusiems tinkantys žaidimai lavina vaizduotę, loginį mąstymą, ramina. Nauda priklauso dar ir nuo žaidimo rūšies, tipo. Tačiau bet kokiu atveju tai puiki veikla šeimai neišeinant iš namų.

Lavinamieji žaidimai. Galvojate, jog lavinamieji žaidimai skirti tik vaikams? Tikrai ne. Suaugę neretai pripažįsta, jog pamatę, kokia veikla užsiima vaikas, patys į ją įsitraukia. Pavyzdžiui, lavinamieji žaidimai su kosmoso tematika, ar nenorėtumėte išbandyti kartu su vaiku? O galbūt pro žiūronus stebėti skraidančius paukščius? Chemijos laboratorija namuose? O gal detektyvo žaidimas su UV šviesos kodu? Pramoga ir daug naudos visai šeimai. Apsilankykite Pegasas.lt parduotuvėje ir išsirinkite kažką įdomaus.

Kūryba, kūryba ir daug džiaugsmo. Kurkite į sveikatą ir į džiaugsmą. Tapyba pagal numerius, žvakių, muilų, papuošalų, maisto gamyba. Kurkite su visa šeima tai, ką tik sugalvosite. Pieškite, tapykite, klijuokite ir smagiai praleiskite laiką.

Naujų kalbų mokymasis. Su visa šeima išbandykite kokios nors naujos kalbos pamokas. Tai gali būti pamokos internetu ar tiesiog norimų žodžių paieška žodyne. Smagu.

Šokiai, mankšta. Puiki veikla namie – šokiai, mankšta. Tai gali būti labai smagus užsiėmimas, tereikia pasirinkti gerą muziką ir pirmyn. Improvizuokite, sportuokite, judėkite.

Tai tik maža dalis idėjų, ką galima veikti namuose su šeima. Svarbu, jog laikas praleistas namuose nebūtų nuobodus. Gyvenimas per trumpas nuobodybei, o veikti tikrai yra ką. Lavinamieji, kūrybiniai žaidimai, knygos, kalbos, šokiai,  dėlionės ir daug kitų dalykų leis Jums įdomiai praleisti laiką kartu su visa šeima. Apsilankykite  Pegasas.lt parduotuvėje ir pasisemkite idėjų. Čia rasite įvairiausių stalo žaidimų, dėlionių, mokslinių žaidimų, kūrybinių rinkinių, literatūros skirtingoms amžiaus grupėms ir dar daug daug visko.

pegasas.lt inf.

Užs. Nr. 387

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video