2024/04/27

 

SVARSTOMAS KAUKIŲ PRIVALOMUMO KLAUSIMAS

Apgavikai, pasinaudodami koronaviruso pandemija, rado būdą pasipelnyti – didelėmis kainomis siūlo įsigyti apsauginių priemonių ir netgi „stebuklingų“ vaistų nuo COVID-19. Specialistai perspėja nesusivilioti tokiomis prekėmis ir nesusigundyti pirkti greitųjų koronavirusą nustatančių testų – geriausiu atveju jums bus įbruktas nėštumo testas. Blogiausiu – liksite be prekės ir be pinigų. SAM nuotrauka

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Sveikatos stiprinimo skyriaus vedėja Loreta Ašoklienė teigia, kad, COVID-19 pandemijai pamažu traukiantis, diskutuojama, ar nereikėtų keisti šiuo metu galiojančios kaukių nešiojimo tvarkos.

„Šiuo metu diskutuojame apie tai, kad Lietuvoje galbūt galima svarstyti kaukių privalomumo klausimą: perkelti į rekomendaciją, paliekant privalomą kaukių dėvėjimą tik tam tikrose vietose. Būtent sveikatos sektoriuje, slaugos ir globos įstaigose ir viešajame transporte“, – trečiadienį Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje sakė L. Ašoklienė.

Nors pastaruoju metu suvaržymų dėl pandemijos Lietuvoje lieka vis mažiau, kaukių nešiojimas uždarose patalpose vis dar privalomas. Nuo kovo 8 d. renginių uždarose erdvėse žiūrovai, dalyviai ir aptarnaujantis personalas viso renginio metu gali dėvėti ne tik respiratorius, bet vėl galima dėvėti ir medicinines kaukes.

SAM inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video