2024/04/25

 

KASDIENIŠKI PATARIMAI GLOBALIŲ ĮVYKIŲ FONE

Pasikalbėti su kupiškėnais apie geopolitinę padėtį, apie padėtį Lietuvoje, vykstant Rusijos invazijai į Ukrainą, kovo 14 dieną į Kupiškį buvo atvykęs Seimo Pirmininkės vienas pavaduotojų Jonas Jarutis, Seimo narys Valdemaras Valkiūnas, Liudvika Raslanienė, Seimo nario Vidmanto Kanopos padėjėja. Susitikime dalyvavo Kupiškio rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas, Savivaldybės, šaulių, karių savanorių atstovai.
Susitikimas vyko Kupiškio kultūros centre.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

J. Jarutis yra ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys. Jis apibūdino situaciją Ukrainoje, kodėl Rusijai ten nepavyko greitai pasiekti savo okupacinių tikslų. „Ukraina realiai kariauja nuo 2014 metų, aštuonerius metus. Per šį laikotarpį daug investuota į kariuomenės modernizavimą ir aprūpinimą ginklais. Karius mokė instruktoriai iš Europos Sąjungos (ES), Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), tarp jų ir iš Lietuvos. Šiuo metu Ukrainos kariuomenė turi apie 400 tūkst. karių ir yra gana moderni.
Ukrainiečiai matė, kad Rusija bandys juos pulti, nes pasienyje buvo sutelkusi daug kariuomenės. Tam ruošėsi. Tik tas pasiruošimas galimai invazijai nebuvo labai viešinamas, siekiant nesukelti tarp gyventojų panikos.
Pagrindinis ukrainiečių tikslas dabar yra gauti ginklų, o priešintis jie moka. Yra tam tikri ginklų tiekimo koridoriai. Kiek galėjo, parėmė ir Lietuva. Puikiai pasirodė britai, parėmę ginkluote vieni pirmųjų“, – kalbėjo politikas.

Plačiau skaitykite kovo 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video