2024/03/29

 

SIŪLO ATIDĖTI SVEIKATOS REFORMĄ

SAM nuotrauka

Siekiant įtemptu laikotarpiu išvengti perkrovos ir sumaišties sveikatos sistemoje, atliepti šalies gyventojų poreikius bei įvykdyti įsipareigojimus pabėgėliams iš Ukrainos, Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) siūlo kuriam laikui atidėti daug diskusijų sukėlusią sveikatos priežiūros įstaigų pertvarką.

„Lietuvos gyventojai dar negavo visų reikiamų sveikatos paslaugų, kurių teikimas buvo atidėtas dėl pandemijos. Medikai, nuturėję kada atsikvėpti po dvejų metų maratono, nėra tikri, kokioje struktūroje dirbs po pusmečio. Šalia to, esame pasižadėję suteikti visą reikiamą medicininę pagalbą pabėgėliams iš Ukrainos ir privalome tą pažadą tesėti. Turint galvoje šį įtemptą kontekstą, abejojame, ar dabar yra pats geriausias laikas vykdyti tokios jautrios ir nualintos srities pertvarką. Ar tikrai tai yra pats svarbiausias mūsų prioritetas šiuo metu?” – teigia LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Atidėti procesą siūloma ir todėl, kad, vykdant sveikatos priežiūros įstaigų pertvarką, ne vienoje savivaldybėje ketinama panaikinti veikiančius vaikų ligų skyrius, tuo metu didelė dalis iš Ukrainos atvykstančių pabėgėlių yra vaikai, kuriems yra arba bus būtinos medicinos paslaugos. Iki galo nėra aiškus ir bendras sveikatos priežiūros paslaugų teikimo pabėgėliams iš Ukrainos organizavimas.

Be to, vis dar nėra išspręsti įvairūs atokesnėse vietovėse gyvenančių žmonių pavėžėjimo paslaugų į gydymo įstaigas klausimai.

Pasak M. Sinkevičiaus, LSA nesiūlo iš viso nebevykdyti pertvarkos, dėl kurios jau priimti esminiai sprendimai.

ELTA inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tada, kai savivaldybių Tarybos pasakys „STOP“. Mums tokios ministerijos primetamos pertvarkos NETINKA!!!!

  • Ir kada tos reformos baigsis …

Rekomenduojami video