2024/04/27

 

KARO PABĖGĖLIAMS – MALTIEČIŲ PAGALBA

Rengdamiesi priimti karo pabėgėlius iš Ukrainos, Maltos ordino pagalbos tarnyba kartu su „Caritu“, Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi ir „Maisto banku“ koordinavo savo pagalbos Ukrainai veiksmus. Pasidalijus atsakingus darbus, Kupiškio r. maltiečiai kartu su dar devynių miestų maltiečiais pasirinkti bendradarbiauti su savo Savivaldybe.

Jurga BANIONIENĖ

Vasario 28 dieną maltiečiai susitiko su Kupiškio rajono meru Dainiumi Bardausku ir sutarė, kad pagal savo galimybes teiks pagalbą.
„Nuolatos vyksta maltiečių grupių vadovų nuotoliniai susitikimai, kur perteikiama informacija ir patirtis. Keturi grupės savanoriai mokosi pagal Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos savanorių mokymo programą „Pirmoji psichologinė pagalba krizės paliestam žmogui“. Kiekvienam karo pabėgėliui iš Ukrainos turime paruošę humanitarinius paketus. Tai asmens higienos reikmenys vaikams ir suaugusiems. Nesvarbu, ar pabėgėlius priima šeima, įmonė, Savivaldybė, paketai skirti absoliučiai visiems“, – sakė Kupiškio rajono maltiečių grupės vadovė Skaistutė Paulauskienė.

Plačiau skaitykite kovo 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video