2024/04/20

 

DRUSKA TAPO DEFICITINE PREKE

Į redakciją paskambinusi kupiškėnė sakė ir miesto, ir kaimo maisto prekių parduotuvėse pasigedusi rupios druskos.
Ar tikrai ji dingo iš lentynų, kodėl? Ar išaugo ir kitų ilgo galiojimo prekių paklausa?

Jurga BANIONIENĖ

Dar viena kupiškėnė Renata teigė, kad išties daugelio šeimininkių mėgstamos rupios druskos parduotuvėse nerado. „Jau gal savaitė, kai jos nėra. Pirmiausia didžiuosiuose miestuose ją išpirko, kaimo parduotuvėlės gal dar turėjo lenkiškos, labai smulkios, bet kiek žinau, paskutinėmis dienomis ir tą išpirko. Tikrai druska pasidarė deficitas“, – tvirtino pašnekovė.

Girdėjusi, kad į gretimo kaimo parduotuvę rupios druskos praėjusios savaitės pabaigoje atvežė, visi suskubo pirkti. „Žmonės perka ne po vieną, bet po penkis, šešis kilogramus. Bet ji su jodu, marinavimui netinkama. Nurodomas gamintojas – Kazachstanas. Gal dabar parduotuvėse vietoje rusiškos atsiras kitokios druskos“, – samprotavo moteris.

Tokia situacija, Renatos manymu, susidarė dėl to, kad žmonės suskubo pirkti ilgo galiojimo prekes. Dalis įsibaimino dėl įvykių Ukrainoje, ypač vyresni. Be to, kaimo žmonės daugiau druskos sunaudoja, mėsą sūdo.

Tą patį patvirtino ir dar viena savo vardo minėti nenorėjusi pašnekovė. „Rupios druskos niekur nėra, nei Kupiškyje, nei kituose šalies miestuose, likusi tik juoduota. Iš prekybos išimta visa rusiška, baltarusiška, kuri ir buvo paklausiausia, todėl druskos ir nebėra. Žmonės turbūt suskubo pirkti baimindamiesi dėl įtemptos situacijos Ukrainoje. Tie, kurie pjauna gyvulius, susirūpinę, su kuo mėsą reikės sūdyti“, – kalbėjo moteris.

Plačiau skaitykite kovo 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video