2024/04/20

 

MERO TEISMAS – TĘSIAMAS POKALBIŲ ĮRAŠŲ KLAUSYMAS

Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas (antras iš kairės) ir Kupiškio kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė. Autorės nuotrauka

Po daugiau nei trijų mėnesių pertraukos, kovo 2 dieną, Panevėžio apygardos teisme vyko septintas teismo posėdis, kuriame toliau nagrinėta baudžiamoji byla, kurioje rajono meras Dainius Bardauskas ir Kupiškio kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė kaltinami kyšininkavimu, prekyba poveikiu, dokumentų klastojimu.
Šiame teismo posėdyje toliau klausytasi bylai reikšmingų telefoninių pokalbių garso įrašų pagal prokurorės ir advokatų atsiųstą sąrašą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Praėjusių metų lapkričio 29 dieną vykusiame teismo posėdyje spėta išklausyti apie 20 įrašų nuo 2019 metų sausio 15 dienos. Iš viso perklausai teisme yra pateikta penkiasdešimt garso įrašų. Kovo 2 dieną pokalbių įrašų toliau klausytasi nuo 2019 metų balandžio 30 dienos. Spėta išklausyti apie dešimt pokalbių. Dėl prastos D. Bardausko savijautos ir po pietų numatytų jam medicininių procedūrų Kupiškyje teismo posėdis, paties kaltinamojo ir jo advokato prašymu, netrukus po pietų pertraukos nutrauktas. Tam pritarė ir prokurorė. Tikrai buvo matyti, kad mero savijauta nekokia.

Plačiau skaitykite kovo 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • O poniai nereikėtų palikti pareigų? Vis apie merą šnekama, o įstaigos vadovė be autoriteto lieka šešėlyje.

  • Kenksmingas ir sunkus darbas. Šitek rūpesčių statybose. Tai ir sveikata sušlubavo.

  • D. Bardauskai būkit vyras, sąžiningas ir garbingas žmogus atistatidink ir mero pareigų ir ramiai kovok dėl savo nekaltybės žinoma jeigu esat nekaltas, nes dabar elgtis kaip pacukas/chamelionas neciudink kupiškėnų geda

Rekomenduojami video