2024/05/02

 

KAIP IŠSIRINKTI ELEKTRINĮ DVIRATĮ AR PASPIRTUKĄ?

Elektriniai dviračiai ir paspirtukai kasdien tampa vis populiaresni. Vieniems knieti išbandyti šias transporto priemones iš smalsumo, kitiems tai yra alternatyva automobiliui, vykstant į darbą, sodą ar kitur, o žmonėms, kurie skundžiasi silpnais sąnariais, tai yra galimybė važinėti dviračiu, neapkraunant sąnarių.

Elektrinių dviračių ir paspirtukų tipai

Elektriniai dviračiai, kaip ir jų pirmtakai klasikiniai dviračiai, yra skirstomi į tipus ir yra priskiriami kategorijoms. Elektriniai dviračiai yra skirstomi į sulankstomus, plento, miesto, kalnų (MTB) ir kt. dviračius. Rinkdamiesi tokio tipo dviratį, turėtumėte atsižvelgti į savo važinėjimo įpročius bei pomėgius. Daug skirtingų tipų ir kategorijų elektrinių dviračių rasite apsilankę šioje svetainėje: https://bigbox.lt/15664-elektriniai-dviraciai.

Kalbant apie elektrinius paspirtukus, būtina paminėti, kad jie pagrinde yra skirstomi į vaikams skirtus, taip pat į paspirtukus, skirtus dideliems atstumams įveikti, bekelei skirtus paspirtukus bei miško paspirtukus.

Elektrinių dviračių ir paspirtukų varikliai bei baterijos

Elektrinius dviračius ir paspirtukus reikalinga energija aprūpina varikliai ir baterijos. Kalbant apie elektrinius dviračius, būtina paminėti, kad jų varikliai gali būti dviejų tipų, t. y., centriniai ir įmontuoti į dviračio ratą (ašį). Elektrinių dviračių baterijos įprastai būna integruotos į šių dviračių rėmus. Baterijos taip pat gali būti tvirtinamos elektrinio dviračio gale po bagažine. Pažymėtina, kad elektrinių dviračių baterijos yra nuimamos, todėl jas galima lengvai pasikrauti namuose.

Elektrinių paspirtukų baterija maitina įrenginio variklį. Įprastai yra skiriami trys elektrinių paspirtukų baterijų tipai. Pirmasis iš jų – tai nikelio metalo hibrido baterija (NiMH), antrasis – švino rūgšties baterija ir trečiasis tipas – ličio jonų baterija. Kuo didesnė paspirtuko baterijos galia, tuo didesnė srovė ja gali tekėti.

Elektrinių dviračių ir paspirtukų ypatybės

Elektrinis dviratis ypatingas tuo, kad padeda juo važiuojančiam asmeniui pasiekti geresnį rezultatą, išnaudojant mažiau energijos ir įdedant ženkliai mažiau pastangų. Elektrinis dviratis yra pakankamai brangus pirkinys, tačiau žmonėms, kurie mėgsta važinėti dviračiu, bet negali to daryti dėl silpnų sąnarių, tai pats geriausias pasirinkimas. O štai elektriniai paspirtukai, pavyzdžiui elektroniniai paspirtukai Xiaomi, pasižymi tuo, kad jų priežiūrai reikia skirti mažiau dėmesio, jie yra praktiški, kompaktiški, paprastesni ir saugesni naudoti, važiuojant jais lengviau galima atlikti įvairius triukus ir, palyginus, jų kaina nėra didelė.

Į ką atsižvelgti, renkantis elektroninį dviratį arba paspirtuką?

Renkantis elektroninį dviratį arba paspirtuką būtina sau atsakyti į klausimą, kokiu tikslu, t. y., ilgiems nuotoliams, trumpiems nuotoliams ir t. t., jį perkate. Kalbant konkrečiai apie elektroninių dviračių pasirinkimą, būtina įvertinti jų svorį, baterijos galingumą bei įkrovimo greitį, kilometrų skaičių, kurį galima nuvažiuoti įkrovus bateriją, bei nepamiršti savo važinėjimo įpročių ir pomėgių. Panašius kriterijus turėtumėte įvertinti ir rinkdamiesi elektrinį paspirtuką. Vienas pagrindinių kriterijų, renkantis šią transporto priemonę, yra toks pats, kaip ir renkantis elektroninį dviratį, t. y., baterijos dydis ir jos įkrovimo trukmė. Kitas kriterijus – paspirtuko galingumas ir maksimalus greitis. Rinkdamiesi elektroninį paspirtuką, taip pat įvertinkite ir maksimalią įkalnę, kurią galima įveikti paspirtuku, maksimalią apkrovą bei ratų dydį.

bigbox.lt informacija

Užs. Nr. 242

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video