2024/04/23

 

PALĖVENĖLĖS KAIMO BENDRUOMENĖ SUSIRINKO APSITARTI

Vasario 16 dieną Palėvenėlės kaimo bendruomenės ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas pirmą kartą vyko ne mokyklos pastate, kaip būdavo įprasta, o naujose bendruomenės patalpose – suremontuotoje buvusioje katilinėje.

Kristina VALYTĖ

2021 metų rudenį rašėme, kad sumanūs palėvenėliečiai, gavę projektų lėšų, per dvejus metus prikėlė iš Savivaldybės išsikovotą leisgyvį mokyklos katilinės pastatą. Lietuvos gimtadienio proga rezultatu pasidžiaugti sukviesti visi bendruomenės nariai.

„Tai smagus mūsų bendruomenės laimėjimas. Kupiškio rajono vietos veiklos grupė skyrė maksimalią sumą – 50 tūkstančių eurų, 13 tūkstančių eurų prisidėjo Savivaldybė, trys bendruomenės nariai – Marius Muntrimas, Rasa Zeniauskienė, Raminta Ribokaitė prie katilinės remonto darbų prisidėjo be procentų 1 tūkstančio eurų paskolomis. Be to, projektas baigtas su bibliotekos dalimi. Kupiškio viešoji biblioteka yra mūsų projekto partneris, o tai reiškia, kad mums pavyko išsaugoti biblioteką dar bent penkeriems metams.

Žinant, kad mūsų kaimelį norėta palikti su biblioteka ant ratų, tai yra nemenkas pasiekimas“, – džiaugėsi projekto vadovė Euchrida Sipavičienė pridurdama, kad tik liko paskutinis žingsnis projektą įregistruoti – Registre pastato paskirtis turi būti pakeista į kultūrinę, tuomet Savivaldybė galės mokyklos pastatą bandyti parduoti aukcione.

Plačiau skaitykite vasario 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Padarytkite kokią kiaušinienės seklytėlę. Gal su kokiu išankstiniu užsakymu. Keliaujantiems aplink marias, žvejams gal būtų labai patogu.

Rekomenduojami video