2024/04/26

 

IŠDALYTOS NE TIK MERO NOMINACIJOS

Autorės nuotraukos

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Vasario 16-ąją, Kupiškio kultūros centre vyko rajono mero nominacijų „Už nuopelnus Kupiškio kraštui“ įteikimo ceremonija. Taip pat už kitus gerus darbus grupei kupiškėnų įteiktos padėkos, kurias anksčiau įteikti sutrukdė karantinas dėl COVID-19 ligos.

Surengtas ir proginis koncertas „Lietuvos ritmu…“, kuriame dalyvavo Kupiškio meno mokyklos mokiniai.
Po nominacijų įteikimo ir proginio koncerto šventinius renginius vainikavo grupės „Elektric ladies“ pasirodymas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Nominantai – gydytoja, skulptorius ir sportininkas

Šiemet mero nominacijos atiteko trims kupiškėnams. Tai Kupiškio ligoninės Konsultacinės poliklinikos kardiologei Genei Lazdauskienei už dėmesį pacientams, už ilgamečių profesionalių paslaugų teikimą Kupiškio krašto žmonėms, skulptoriui Henrikui Orakauskui už Kupiškio krašto puošybą ir garsinimą meno kūriniais ir Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro irklavimo grupės sportininkui Domantui Riaubai už Kupiškio krašto garsinimą ir sportinius pasiekimus.

Ta proga rajono meras Dainius Bardauskas sakė, jog simboliška, kad šios nominacijos teikiamos Vasario 16-ąją žmonėms, kurie garsina savo kraštą, savo Tėvynę.

D. Riauba po nominacijos įteikimo padėkojo už palaikymą savo tėvams, draugams ir trenerei Laimutei Šližauskienei. Nominantas visiems linkėjo siekti savo tikslų ir neprarasti noro tai daryti.

D. Bardauskas pridūrė, kad Domantas Kupiškio olimpinė viltis irklavimo varžybose.

H. Orakauskas, įteikus jam nominaciją, visus pasveikino su švente ir prisipažino, kad važiuodamas į Kupiškį jautėsi tarsi grįžtų į gimtinę.

„Mano tėvynė ir Vyžuonos, kur motinos troba, ir Kupiškis, ir visa Lietuva. Šia prasme mes visi tarsi susiskaidome, dalijame save. Bet iškilus grėsmei kiekvienam reikia kovoti už motiną, už Lietuvą ir vėl susitelkti. Kai visi taip galvosime, būsime stiprūs. Tai yra ir gyvenimo trauka, ir prasmė“, – kalbėjo menininkas.

H. Orakauskas sakė iš pradžių galvojęs, kad įvertintas už tai, kad įgarsino savo skulptūras Kupiškyje. Bet dabar supratęs, kad tai platesnis įvertinimas.

„Dėkoju Kupiškio viešajai bibliotekai, kuri rašė projektą ir taip atsirado galimybė įgarsinti mano skulptūras, o aš tik pašnekėjau apie jas“, – teigė menininkas.

D. Bardauskas visiems pranešė, kad su H. Orakausku planuojamas dar vienas jo darbas, susijęs su Kupiškio viešąja biblioteka.
Meras taip pat informavo, kad dėl svarbių priežasčių G. Lazdauskienė negalėjo dalyvauti nominacijų teikimo ceremonijoje. Atminimo dovanos ir pagarbos raštas jai bus perduoti.

Plačiau skaitykite vasario 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • LR Prezidentas, nepageidavo susitikime matyti, bet kaimiečiams suėjo tokia „garbė“.

  • Jei žmogus sirgdamas vaikšto po renginius, sako nedarbingumo lapelio neapmoka? Ar tiesa? Teismui ligonis, baliui- sveikas kaip ridikas?

  • Renginys devynmetės mokyklos kaimo lygio. Ar taip, kaip laidotuvėse reikia pagerbti geriausius, juolab per tokią šventę.
    O dar kai meras neperžengia per save ir nesugeba apdovanoti vieno iš nominantų…. Be komentarų.
    Jei ne smuikininkės, tai būtų žiauru. Jos buvo puikios.

    • To Nuomonė
      Geriau,kad jau jokios neturėtum!

  • Gydytoja Lazdauskienė tai tikrai nuostabi gydytoja ,tai reto nuoširdumo,dėmesingumo ir labai gera specialistė labai labai ją gerbiame

Rekomenduojami video