2024/03/29

 

PALĖVENĖLĖJE SUKASI LEDO KARUSELĖ

Autorės nuotraukos

Verslininkas iš Palėvenėlės Evaldas Varnauskas, žinomas kaip „Kupiškėnų Starkėno“ savininkas, su žmona Zita Vasario 16-osios proga pakvietė visus papramogauti  – išbandyti ledo karuselę ant Kupiškio marių.

Kvietimas suintrigavo, nes apie tokią karuselę neteko iki šiol girdėti.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Ledo karuselė sukosi ir praeivius viliojo Palėvenėlėje ant Kupiškio marių ledo. Iš pradžių buvo nedrąsu žengti nuo kranto ir nusigauti iki jos. Evaldas patikino, kad marių ledas dar gana storas, apie 20 cm. Apie tai bylojo ir toli mariose gausiai pasklidę poledinės žūklės mėgėjų siluetai.

Ledas išties buvo tvirtas, bet virš jo jau telkšojo ir vandens. Apie tai nepagalvojome ir kojas sušlapome, kol nusigavome iki karuselės.

Evaldas papasakojo, kad tokios karuselės idėją nusižiūrėjo Estijoje. Iš pradžių išpjovė benzininiu pjūklu mažesnį apskritimą ir išbandė ar valties variklis jį suks. Pavyko. Tuomet ėmėsi didesnio skritulio.

„Pasižymėjau, kur bus skritulio vidurys ir ėmiausi pjauti 15 metrų skersmens skritulį. Prireikė išpjauti dvi juostas. Vienos neužteko, buvo per mažas tarpas, kad suktųsi. Tas darbas užtruko keturias valandas. Po nakties, kai pjūvio vieta užšąla, reikia vėl tą apskritimą apipjauti“, – apie idėjos įgyvendinimą pasakojo verslininkas.

Jo žmona Zita pridūrė, kad didesnio skersmens apskritimui sukantis nelabai ir jaučiasi tas sukimas, o stovint ant mažesnio apskritimo jai sukosi galva.

Vis dėlto ir žengto į šį apskritimą ir atgal iš jo reikėjo šiokių tokių pastangų, nes tuo metu labiausia jautėsi, kad ledo karuselė sukasi.

Išties buvo smagu ten pabūti. Atsidurti ant marių ledo toliau nuo kranto. Kitomis akimis pasižiūrėti į įprastą peizažą ir netikėtai, įsimintinai bei originaliai paminėti Vasario 16-ąją, juolab kad, pasak Evaldo, jau prasidėjo atodrėkis ir paskutinės dienos saugaus ledo ant marių.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video