2024/04/20

 

URM REKOMENDUOJA ATSISAKYTI NEBŪTINŲ KELIONIŲ Į UKRAINĄ

Atsižvelgdama į kintančią saugumo situaciją Ukrainoje, Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM) rekomenduoja atsisakyti nebūtinų kelionių į šią valstybę. Šalyje jau esantys Lietuvos piliečiai prašomi įvertinti tolesnio buvimo šalyje būtinumą.

Ukrainoje liekančius Lietuvos piliečius URM prašo nedelsiant užsiregistruoti adresu https://keliauk.urm.lt/keliones-registracijos-forma, kad prireikus būtų galima susisiekti dėl konsulinės pagalbos.

URM tai pat prašo sekti naujienas, informuoti artimuosius apie savo buvimo vietą ir vadovautis oficialiomis Ukrainos valdžios bei Lietuvos Vyriausybės rekomendacijomis. Primygtinai rekomenduojama nevykti į Krymą bei Donecko ir Luhansko sritis.

Lietuvos Respublikos ambasada Ukrainoje ir toliau vykdo visas pagrindines funkcijas.

Prireikus skubios konsulinės pagalbos, rekomenduojama kreiptis į Lietuvos ambasadą Kijeve, kurios kontaktus ir kitą aktualią informaciją galima rasti čia: https://keliauk.urm.lt/location/ukraina

Taip pat ministerija primena, kad Lietuvos piliečiai dėl konsulinės pagalbos gali kreiptis visą parą veikiančiu Užsienio reikalų ministerijos telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu [email protected].

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus, esant krizinei situacijai užsienio šalyje. iOS: https://goo.gl/dOxeli ; Android: https://goo.gl/rPwrfx; Bendra nuoroda: http://onelink.to/epmjp5.

URM inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video