2024/04/26

 

SKIRTI PARAMĄ BUS PAPRASČIAU

Nuo šių metų prašymus skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) paramai galima teikti tik e. būdu per Elektroninio deklaravimo sistemą (toliau – EDS). Tą padaryti lengvai ir paprastai gyventojams padės naujasis paramos vedlys.

Pasak Panevėžio apskrities VMI Mokestinių prievolių departamento direktorės Rasitos Žilinskienės, pajamų deklaravimą vedlio pagalba gyventojai priėmė teigiamai. Tokio principo pritaikymas paramos skyrimo prašymams yra logiškas ir nuoseklus žingsnis, tobulinant VMI e. paslaugas. Tikimasi, kad gyventojams skirti paramą nuo šiol taip pat bus žymiai paprasčiau ir greičiau.

Prašymą skirti dalį sumokėto GPM paramai galima pateikti iki š. m. gegužės 2 d. per EDS, adresu https://deklaravimas.vmi.lt, pasirinkus Deklaravimas > Pildyti formą. Prašymą skirti paramą gyventojai gali rasti dažniausiai pildomų formų sąraše. Detali instrukcija, kaip pateikti prašymą skirti paramą, skelbiama VMI svetainėje. Gyventojų užpildyti popieriniai prašymai, atsiųsti paštu ar įteikti tiesiogiai mokesčių administratoriui, nebus nagrinėjami.

Primenama, kad paramos gavėjams, tarp jų ir meno kūrėjams, galima skirti iki 1,2 proc. sumokėto GPM dalies, politinėms partijoms – iki 0,6 proc., profesinėms sąjungoms ar jų susivienijimams – iki 0,6 proc.

Praėjusiais metais nuo 2020 m. sumokėtų mokesčių 31 tūkstantis Panevėžio apskrities gyventojų iš viso paramai paskyrė 1,1 mln. eurų. Iš jų politinėms partijoms skirta 47,6 tūkst. eurų, o profsąjungoms ir jų susivienijimams skirta beveik 35 tūkst. eurų. O 18,8 tūkst. Utenos apskrities gyventojų iš viso paramai pernai paskyrė 653 tūkst. eurų. Iš jų politinėms partijoms skirta 30 tūkst. eurų, o profsąjungoms ir jų susivienijimams skirta beveik 23 tūkst. eurų.

Praėjusiais metais prašymus savarankiškai e. būdu be VMI specialistų pagalbos pateikė apie 90 proc. gyventojų.

Daugiau informacijos apie GPM dalies skyrimą paramai rasite VMI svetainėje. Konsultacijos mokesčių klausimais – telefonu 1882 (+370 5 260 5060) ar 8 5 2191 777, taip pat galima pateikti paklausimą e.būdu per Mano VMI. Paslaugos ir konsultacijos klientų aptarnavimo padaliniuose – su išankstine rezervacija.

VMI inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video