2024/04/18

 

PALAIKYS LIETUVOS OLIMPIEČIUS

Vasario 4–20 dienomis Kinijos sostinėje vyks Pekino žiemos olimpinės žaidynės. Lietuvai šių metų olimpinėse žaidynėse atstovaus didžiausia rinktinė – 13 atletų. Į Kiniją važiuoja penki biatlonininkai, du kalnų slidininkai, keturi slidininkai ir dailiojo čiuožimo pora.
Ar kupiškėnai stebės XXIV žiemos olimpines žaidynes, kokia sporto šaka mėgstamiausia, ką prognozuoja Lietuvos sportininkams?

Jurga BANIONIENĖ

Vasario 4–20 dienomis vyksiančiame didžiausiame žiemos sporto renginyje, planuojama, dalyvaus 2900 geriausių sportininkų iš viso pasaulio. Pekinas bus pirmas miestas, surengęs ir vasaros, ir žiemos olimpines žaidynes.
Lietuvos olimpinę rinktinę 2022 metų Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse sudarys biatloninkai Tomas Kaukėnas, Vytautas Strolia, Karolis Dombrovskis, Linas Banys ir žaidynėse debiutuosianti Gabrielė Leščinskaitė. Taip pat matysime šokių ant ledo porą Pauliną Ramanauskaitę ir Deividą Kizalą, slidinėjimo atstovus – Tautvydą Strolią, Modestą Vaičiulį, Eglę Savickaitę ir Ievą Dainytę bei kalnų slidinėjimo – Andrejų Drukarovą ir Gabiją Šinkūnaitę.

Ingrida Tuskienė, Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorė, sakė, jog kiek galės, tikrai žiūrės Pekino žaidynes.
„Negaliu pasakyti, kad visas sporto šakas vienodai myliu ir vienodai jomis domiuosi, bet tikrai visiems, kurie neabejingi sportui, tai labiausiai laukiamas įvykis. Tikrai džiaugiuosi, kad olimpinės žaidynės vyks, nors tebesiaučia pandemija, pašliję santykiai su Kinija, viliuosi, jog viskas bus gerai. Lietuva turės didelę delegaciją. Labai įdomu, labai laukiu“, – pabrėžė I. Tuskienė.

Sporto prognozės, anot pašnekovės, nedėkingas dalykas, bet stebint paskutinį Lietuvos biatlonininkų dalyvavimą varžybose, galbūt netgi galima viltis užimti ir aukštas vietas. „Džiugino Vytautas Strolia, bet kaip viskas bus, pamatysim“, – kalbėjo Kūno kultūros ir sporto centro vadovė.

Plačiau skaitykite vasario 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video