2024/03/29

 

NAUJA PARTIJA – KĄ SAKO KONKURENTAI

Palangoje sausio 29 dieną įvyko steigiamasis naujos partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – suvažiavimas. Išrinktas šios partijos pirmininkas ir aštuoni jo pavaduotojai. Pirmininku trejų metų kadencijai išrinktas buvęs Ministras Pirmininkas, Seimo narys, partijos įkūrėjas Saulius Skvernelis.
Skelbiama, kad šiandien partija jau turi apie 3,5 tūkst. steigėjų.
Steigiamajame naujos partijos suvažiavime dalyvavo ir keturi Kupiškio rajono atstovai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Įspūdžius iš steigiamojo Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimo papasakojo vienas jos steigėjų rajone Zigmantas Aleksandravičius. „Suvažiavimas vyko Palangos koncertų salėje. Dalyvavo 750 delegatų. Kupiškiui atstovavo keturi naujos partijos steigėjai – aš, Juratė Dovydėnienė, Modestas Puišė ir Edgaras Grybauskas.“

„Mus balsuoti buvo įgalioję dar 13 partijos steigėjų kupiškėnų. Nustebino žmonių aktyvumas. Paprastai žmonės visuomeninėje veikloje reiškiasi labai nenoriai, būna pasyvūs. Čia pamačiau priešingą vaizdą. Išrinkus partijos pirmininką ir aštuonis jo pavaduotojus išrinkta dar 20 žmonių į partijos valdybą. Į tą vietą kandidatavo 60 žmonių. Visi labai aktyviai lipo ant scenos, dėstė savo nuomonę ir pasiūlymus. Kai visi kandidatai pasisakė, paklausta, ar dar kas nors nori pasisakyti, pateikti pasiūlymų, tai vėl būriais ėjo nauji kalbėtojai. Matyti, kad žmonės trokšta permainų ir pozityvaus šalies gyvenimo proveržio“, – pasakojo apie suvažiavimą ir išsakė savo pasvarstymus pašnekovas.

Plačiau skaitykite vasario 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Jei pirmininku taps Zigmas, tai rajono skyriui lemta gauti į kaulus, nes su juo ……
    Vieninteliai kuriuos matau tai Modestas ir Jūratė. Su jais dar yra šansų.

Rekomenduojami video