2024/03/28

 

ŠIANDIEN STABDOMAS GALIMYBIŲ PASO VEIKIMAS

Šeštadienį šalyje nustoja veikti galimybių pasas, tačiau prekybos vietose ir toliau išlieka srautų valdymo ir kiti sveikatos saugos reikalavimai.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtame ir šį trečiadienį Vyriausybėje patvirtintame projekte numatyta, kad kontaktiniu būdu teikiamoms paslaugoms, ūkinei veiklai, prekybai, renginiams ir susibūrimams ir toliau galios valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatyti saugumo reikalavimai.

Parduotuvėms, turgavietėms ir kitoms prekybos vietoms, esančioms uždaroje erdvėje, nustatytas reikalavimas užtikrinti 15 kv. m prekybos plotą vienam lankytojui arba vienu metu aptarnauti ne daugiau kaip vieną asmenį.

Vis dėlto Ministrų Kabinetas neatmeta, kad atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją ir esant poreikiui prie galimybių paso taikymo bus galima grįžti.

Planams atsisakyti šio dokumento taikymo pirmadienį pritarė ir Vyriausybės sudaryta Nepriklausomų ekspertų patariamoji taryba (NEPT), kadangi mokslininkų pateikti duomenys rodo, jog dėl omikron atmainos plitimo galimybių paso kaip epidemiologinės kontrolės priemonės funkcija yra reikšmingai sumažėjusi ir vis didesnę svarbą įgyja asmeninės apsaugos priemonės – vakcinacija, respiratorių dėvėjimas, kontaktų mažinimas.

Galimybių pasas buvo įvestas praėjusių metų gegužę, siekiant pasiskiepijusiems asmenims sušvelninti tuo metu galiojusius dėl pandemijos įvestus ribojimus.

Šį dokumentą galėjo gauti imunitetą nuo COVID-19 įgiję arba neigiamą testo rezultatą turintys asmenys, taip jiems sudarant galimybes lankytis didesniuose prekybos centruose, viešojo maitinimo įstaigose ir naudotis kitomis paslaugomis.

ELTA

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video