2024/05/03

 

PATIKLUMAS GALI BRANGIAI KAINUOTI

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Sausio 24 d. policijai pranešta, kad Panevėžyje moteris, gim. 1970 m., pirko auksinę grandinėlę, pervedė už ją pinigus, bet prekės iki šiol negavo. Nuostolis – 250 eurų.

Prieš darydami pinigų pavedimą, visada patikrinkite:

Asmens, kuris siūlo parduoti prekę, paskyrą – pažiūrėkite, ar paskyra seniai sukurta, ar yra įdėta asmens nuotraukų, ar jose tas pats žmogus, ar yra draugų, nuotraukų iš asmeninio gyvenimo.

Atkreipkite dėmesį į tai, ar nurodytos banko sąskaitos duomenys sutampa su asmens paskyroje nurodytu vardu ir pavarde.

Paprašykite atsiųsti daugiau norimo įsigyti daikto nuotraukų, padarytų realiu laiku, kad įsitikintumėte, kad parduodamas daiktas egzistuoja.

Bandykite susitarti, kad už prekę sumokėsite tik kurjeriui pristačius prekę ir ją pamatę.

Pasiteiraukite, kodėl žmogus pasivadino slapyvardžiu, o ne tikru vardu ir pavarde, jeigu jo paskyra yra tam tikroje programėlėje.

Atkreipkite dėmesį, kaip žmogus bendrauja, – ar lietuvių kalba, ar tekstas, kuris Jums siunčiamas, neįdėtas tiesiog išvertus jį internete, nes Jus gali bandyti apgauti užsienio šalies pilietis.

Paprašykite, o jeigu yra galimybė, ir patys pažiūrėkite, ar yra atsiliepimų apie pardavėją, paprašykite pardavėjo, kad atsiųstų atsiliepimų, kuriuos yra gavęs žinute ar kitu būdu.

Niekada nedarykite skubotų sprendimų.

Nukentėję visada kreipkitės į policijos pareigūnus telefonu 112 arba naudodamiesi elektroninėmis paslaugomis www.epolicija.lt.

Kupiškio RPK inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video