2024/04/20

 

VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VEIKLA SU NERIMO ŠEŠĖLIU

Šiemet kai kur net kelis kartus didesni mokesčiai už elektrą, šildymą – naujas galvosūkis ne tik gyventojams, bet ir įstaigoms, įmonėms ir organizacijoms. Tarp tokių atsidūrė ir kai kurie Lietuvoje veikiantys ir labai reikalingi vaikų dienos centrai. Kad įstengtų sumokėti minėtus mokesčius ir nereikėtų užsidaryti, jie priversti smarkiai taupyti, mažinti edukacinę veiklą. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija papildomų lėšų neketina skirti, siūlo ieškoti rėmėjų ir prašyti atidėti mokesčius už elektrą ir šildymą.
Kokia situacija Kupiškio rajone?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vaikų dienos centrai Kupiškio krašte veikia visuose seniūnijų centruose ir dviejose didesnėse gyvenvietėse. Kupiškyje, Adomynėje, Noriūnuose ir Subačiuje juos įsteigė visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, o Alizavoje, Skapiškyje, Šepetoje ir Šimonyse – rajono Savivaldybė.

Kupiškio rajono švietimo pagalbos tarnyba kuruoja Savivaldybės įsteigtų vaikų dienos centrų veiklą. Pasak šios tarnybos direktorės Laimos Kilkuvienės, kol kas su jų išlaikymo problema nesusiduriama.

„Valstybės biudžeto lėšos gali būti naudojamos vaikų dienos centrų darbuotojų darbo užmokesčiui ir patalpų išlaikymui finansuoti. Šioms reikmėms 2022 metais vienam rajono vaikų dienos centrui skirta 7 400 eurų iš valstybės biudžeto. Truputį daugiau nei pernai, tada gauta 7 200 eurų. Mums tų lėšų užtenka. Visos centrų patalpos yra mokyklose.

Plačiau skaitykite sausio 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video