2024/05/08

 

BRANGI ŽIEMA – IR MIESTIEČIUI, IR KAIMO ŽMOGUI

Didžiausi skolininkai Kupiškio rajone – Noriūnų kaimo gyventojai. Jurgos Banionienės nuotrauka

Gyventojus pasiekusios gruodžio sąskaitos už centralizuotai teikiamą šilumą išties išgąsdino. Vilniečiai šiurpsta pamatę pinigų sumas. Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos duomenimis, sąskaitos už šildymą vidutiniškai apie 80 proc. didesnės nei 2020 metų gruodį.
Atskiruose miestuose šis pokytis skirtingas. Kokia situacija Kupiškyje? Ar su dideliu nerimu lauksime sausio sąskaitų? Kaimo gyventojai skundžiasi, kad kūrenimas kietuoju kuru irgi pabrango. Kiek?

Jurga BANIONIENĖ

Pakalbinta Kupiškyje, Kraštiečiuose, gyvenanti Jurgita M. teigė sulaukusi iki šiol nematytos sumos už šildymą. Keturių kambarių 80 kv. metrų bute gyvenanti moteris turėjo sumokėti 150 eurų. „Didelė suma. Pernai už gruodį mokėjau apie 100 eurų. Labai nustebau, tikrai nesitikėjau, kad sąskaita bus tokia. Neįsivaizduoju, kas bus, kai reikės mokėti už sausį“, – kalbėjo pašnekovė.

Jurgita klausė ir draugų, kokias jie gavo sąskaitas už šildymą. Už trijų kambarių butą jie mokėjo 110 eurų, pernai tokiu pat metu – apie 80 eurų. „Kas gyvena renovuotuose namuose, sakė, jog didelio pabrangimo nepajuto, o nerenovuotų, tokių, kaip mūsų, kainų skirtumas didelis. Namuose – 24 laipsniai šilumos. Tikrai šiltas butas, bet jis ir apšiltintas. Radiatoriai labai karšti, atrodo, norėtųsi ir langą dažniau atsidaryti, bet namie – vaikai, atidarau dieną, kai nieko nėra. Tokia šiluma tikrai per didelė, užtektų ir bent 20–22 laipsnių, gal tada ir kaina būtų mažesnė. Kompensacija man nepriklauso, nes turiu nekilnojamojo turto.

Plačiau skaitykite sausio 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video