2024/04/25

 

LOTERIJOS LAIMĖTOJAS: „BŪRĖJOS PRANAŠYSTĖ BUVO KITOKIA“

Šiltnamis – prenumeratoriams skirtos loterijos pagrindinis prizas – iškeliavo į Antašavą. Šį prizą laimėjo ilgametis „Kupiškėnų minčių“ skaitytojas Alvydas Pauliukas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

A. Pauliukas šiltnamį jau parsivežė į namus. Laimėjimu labai džiaugiasi. Darže yra du seni sukrypę šiltnamiukai. Taigi atnaujinti juos buvo pats laikas.

„Apie laimėjimą pirmiausia pranešė kaimynė iš gretimo kaimo, nes pirma gavo laikraštį. Mums spauda buvo pristatyta vėliau ir pamačiau, kad kaimynės žinia pasitvirtino. Skirsime šį prizą pomidorams auginti. Dar nusipirkau ir priemonių jiems pririšti. Pomidorų sočiai užteks ir man su žmona, ir anūkams pavaišinti“, – kalbėjo vyras.

A. Pauliukui toks didelis laimėjimas atiteko pirmą kartą. Prieš daugiau nei trisdešimt metų į kaimą atklydusi čigonė buvo išbūrusi, kad loterijose jis niekada nieko nelaimės. Taigi buvo laimingas nieko nelaimėdamas, nes taip lemta, nors kartais ir nusipirkdavo vieną kitą loterijos bilietą.

„Rajoninį laikraštį skaitau nuo 1975 metų, kai iš Panevėžio rajono Karsakiškio kaimo atsikėliau gyventi į Duorpių kaimą prižiūrėti senyvos tetos. Rajono naujienas reikia žinoti. Pasigendu tik informacijos, kas mirė. Žmonės dabar mažiau susitinka, bendrauja. Kartais apie pažįstamo žmogaus mirtį sužinai labai pavėluotai.

Po vedybų su šeima apsigyvenau Antašavoje. Dirbau kolūkyje, dabar ūkininkauju. Techniko-mechaniko specialybę įgijau tuometiniame Vabalninko žemės ūkio technikume. Šiltnamio augalais labiau rūpinasi žmona Onutė, o mano pareiga – šiltnamių remontas. Tikiuosi, kad apvalesnės formos naujas šiltnamis labiau atlaikys vėjuotas dienas ir bus mažiau rūpesčių jį prižiūrint“, – vylėsi pašnekovas.

Loterijos, teleloto bilietų tikrinimas.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video