2024/03/28

 

NEPABŪGĘ PANDEMIJOS – Į „ADVENTUR“

Sausio 28 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ prasidės tarptautinė turizmo paroda „Adventur 2022“. Praėjusiais metais dėl karantino ribojimų ši paroda neįvyko, šiemet ji vėl organizuojama.
Dėl prastėjančios epidemiologinės situacijos didieji kelionių organizatoriai nutarė čia nedalyvauti, tuo tarpu Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras rengiasi parodai.

Jurga BANIONIENĖ

Pasak Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorės Lidijos Vasiliauskienės, jau pernai planuota dalyvauti šioje parodoje, tačiau ji neįvyko.

„Esame rajonas, kuriam sklaidos ir viešumo tikrai reikia, o tai – viena didžiausių parodų. Sumokėjome pradinį įnašą, jei patys atsisakytume dalyvauti, finansiškai tai mums būtų nenaudinga. Tikrai stipriai ruošiamės, įdėto darbo būtų gaila. Kai registravomės gruodį, situacija dėl koronaviruso dar nebuvo tokia bloga, tad apsisprendėme dalyvauti, o dabar jau trauktis nebėra kaip. Visi esame pasiskiepiję, laikysimės visų saugumo reikalavimų“, – kalbėjo pašnekovė.

Direktorės žiniomis, parodai rengiasi ne visi šalies turizmo centrai, tie, kurie ir anksčiau nevykdavo į „Adventur“, neplanuoja to daryti ir dabar. „Kad kuris nors centras atšauktų dalyvavimą dėl pandeminės situacijos, negirdėjau. Turizmo centrai, jei jie orientuojasi į Latvijos rinką, tai renkasi parodą „Balttour, į „Adventur“ nevyksta. Biržiečiai, pavyzdžiui, dalyvauja „Balttour“, kur bando užkariauti Latvijos rinką, mes dar turime neišnaudotų resursų pasikviesti ir Lietuvos regionų žmones, todėl pradedame nuo „Adventur“ parodos. Tai puiki proga pasirodyti, susitikti su kelionių organizatoriais. „Litexpo“ atsiuntė laišką, kad tikrai yra dalyvių, iš užsienio taip pat, atvyksta kelių šalių turizmo atstovai“, – teigė L. Vasiliauskienė.

Plačiau skaitykite sausio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Beveik kasdien „Kupiškėnų mintys“ gąsdina vis didėjančiais susirgimų skaičiais, o čia reklamuoja, kad reikia daugiau keliauti. Daugiau skleisti virusą. Daugiau užkrėsti kitus.
    Kas daugiau (už reklamą) moka, pagal to dūdelę ir šokat?

Rekomenduojami video