2024/04/16

 

COVID-19 – OMIKRON VALDO

Statistikos departamento pateiktais sausio 7 dienos duomenimis, sergamumo COVID-19 liga rodiklis per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų Kupiškio rajone buvo 616,4 (sausio 3 d. – 659), taigi atrodo, kad liga lyg ir traukiasi, bet tai apgaulinga situacija, nes per pastarąją parą vėl registruota 15 naujų atvejų.

Bendra Lietuvos statistika rodo, kad omikron atmaina šalyje jau dominuoja – sergamumas siekia 955,7 (sausio 3 dieną buvo 766,2). Sausio 7 dienos duomenimis, raudonoje sergamumo zonoje liko tik dvi savivaldybės.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Bendras užsikrėtusių koronavirusine infekcija žmonių skaičius nuo jos plitimo pradžios Kupiškio rajone sausio 7 dieną buvo 2021. Sirgo – 79, pasveiko 1852. Per 14 dienų yra 99 nauji atvejai, o per pastarąsias 7 dienas – 55. Nuo COVID-19 ligos mirė 38 asmenys. Taigi, dar dvi mirtys pastaruoju metu įrašytos į liūdnąją statistiką.

Eugenijus Vilčinskas, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Panevėžio departamento direktorius, pakomentavo šias netektis. Pasak jo, abi rajono gyventojų mirtys nuo COVID-19 ligos registruotos sausio 4 dieną. Mirė moteris ir vyras, priklausę 80–89 metų amžiaus grupei. Kur galėjo užsikrėsti mirusi moteris, neaišku. Ji buvo skiepyta. Turėjo gretutinių ligų. COVID-19 liga jai nustatyta gruodžio pabaigoje. Mirė Respublikinėje Panevėžio ligoninėje.

Mirusio vyro, kuriam COVID-19 liga taip pat nustatyta gruodžio pabaigoje, apsikrėtimo aplinkybės irgi neaiškios. Vyras šios ligos simptomus jautė anksčiau. Iš pradžių jis buvo hospitalizuotas Kupiškio ligoninėje, vėliau perkeltas į Rokiškio ligoninę. Ten ir mirė. Apie skiepus informacijos nėra.

Rajone per pastarąsias 7 dienas atlikti 395 testai. Teigiamų tyrimų dalis buvo 15,6 proc. Lietuvoje šis rodiklis – 17,3 proc.

Kupiškio rajone, sausio 7 dienos duomenimis, bent vieną skiepo dozę yra gavę 75,4 proc. gyventojų. Iš jų 30,4 proc. pasiskiepiję stiprinamąja vakcinos doze.

Rajone yra septyni nedideli COVID-19 ligos židiniai. Naujas registruotas energetikos įmonėje, kur susirgo 2 žmonės. Tebėra blėstantys ligos židiniai trijose ugdymo įstaigose, vienoje valymo įmonėje, draudimo ir valstybinėje įstaigoje. Iš viso tuose infekcijos židiniuose serga 16 žmonių. Didelės rizikos ten apsikrėsti kitiems nenustatyta.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Dėl mokyklų tai baisu. Tokie žmonių kiekiai uždarose patalpose. Aiškiai matyti, kad suserga ir jaunesni, ir skiepyti ir dėvėjo kaukes. Dabar kol atostogos, nesijaučia, bet nuo pirmadienio bus mokslas, tai kažin kaip bus. Geriausia būtų keliom savaitėm nuotolinis. Ar augantiems pradinukams sėdėti klasėse šlapiai prisikvėpavus į kaukes ir tokiu oru pusę dienos ventiliuoti plaučius sveika?! Niekam nesveika tokiu oru po kaukėmis nuolat kvėpuoti, bet vaikai – jųk ypač ateitis.

Rekomenduojami video