2024/03/28

 

NUO COVID-19 SKIEPYS VISOS ŠEIMOS GYDYTOJO PASLAUGAS TEIKIANČIOS GYDYMO ĮSTAIGOS LIETUVOJE

Skiepijimas nuo COVID-19. EPA-ELTA nuotrauka

Nuo sausio 17 dienos operacijų vadovo sprendimu visos viešosios ir privačios gydymo įstaigos, teikiančios šeimos medicinos paslaugas, įpareigojamos užtikrinti gyventojų skiepijimą COVID-19 vakcina. Tai padės užtikrinti sėkmingą vakcinacijos proceso tęstinumą ir geresnį vakcinų prieinamumą kiekvienam šalies gyventojui.

Lietuvos nacionalinei sveikatos sistemai priklauso 415 viešųjų ir privačių gydymo įstaigų, teikiančių šeimos medicinos paslaugas. Iš jų daugiau nei 350 jau vakcinuoja nuo COVID-19, ir šis skaičius nuolat auga.

Apie tai, kokiu būdu galima registruotis vakcinacijai, gydymo įstaigos turi informuoti savo interneto svetainės pagrindiniame puslapyje ir savo patalpose gerai matomoje vietoje. Jei gydymo įstaigoje prisirašę daugiau nei 3000 pacientų, vakcinacijos paslaugas teiksianti įstaiga įpareigota jungtis prie centralizuotos registravimo sistemos: tai reiškia, kad pacientai savo vakcinai galės patogiai registruotis internetu http://www.koronastop.lt arba Karštosios linijos numeriu 1808. Jei prisirašiusių pacientų mažiau – bus sudarytos galimybės gyventojams tiesiogiai kreiptis į gydymo įstaigą ir registruotis vakcinacijai.

Iki šiol vakcinaciją turėjo užtikrinti savivaldybės paskirtos skiepijančios įstaigos.

SAM inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video