2024/04/20

 

PIRMINIO LYGIO ODONTOLOGIJOS PASLAUGOMS IŠIMČIŲ NĖRA

Šiuo metu gyventojai gali rinktis, ar naudotis valstybinės, ar privačios medicinos paslaugomis. Vis dėlto tokia galimybė ir iš to pasirinkimo kylančios pasekmės dar ne visiems iki galo suprantamos.

Pavyzdžiui, ar odontologo paslauga yra pririšta prie konkrečios poliklinikos, kur žmogus prisirašęs, ar odontologo paslaugomis valstybinėje medicinos įstaigoje gali pasinaudoti ir ten neprirašyti pacientai be jokio papildomo mokesčio, jei yra drausti privalomuoju sveikatos draudimu (PSD). Kaip yra pagal galiojančią tvarką?

Tokie klausimai kilo išklausius vieno kupiškėno pasakojimą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Žmogui suskaudo dantį. Jis paskambino į Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centrą (PASPC) ir norėjo užsiregistruoti pas odontologą, o ten atsakė, kad negali registruoti, nes jis prirašytas prie klinikos „Medicinos namai“. Bet ten realiai, jo nuomone, žmonės prirašomi prie šeimos gydytojo, o ne pas visus specialistus.

Esmė tokia, anot kupiškėno, kad poliklinikoje dantis gydo nemokamai, sumokėti reikia tik už medžiagas, o „Medicinos namai“ privati klinika, todėl žmogus moka visą kainą. Neoficialiai „Medicinos namai“ pripažino, kad taip neturėtų būti, bet yra. Logiškai mąstant Kupiškio PASPC yra valstybinė įstaiga ir paslaugą turi suteikti visiems gyventojams.

Plačiau skaitykite gruodžio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Neoficialiai ir aš daug ką galiu pasakyt , bet šiuo metu konkurencija net tarp medikų , ko seniau nebuvo . Linkiu gražių švenčių ir , kad dantys neskaudėtų .

Rekomenduojami video