2024/04/20

 

BITININKAI LAUKIA SAVŲ PATALPŲ IR DŽIUGINA DOVANOMIS

medus, foto J. Banionienes

Prieš šventes rajono bitininkai tradiciškai dovanojo medaus įvairioms organizacijoms.
Sandros Andriūnaitės-Šilaikės nuotrauka

Kupiškio bitininkų draugija artėjant gražiausioms metų šventėms laukia įkurtuvių. Per rajono Tarybos posėdį bus svarstomas klausimas dėl patalpų draugijai skyrimo. O prieš Kalėdas bičiuliai toliau tęsia gražią tradiciją ir įvairias organizacijas džiugina savo medumi.

Jurga BANIONIENĖ

Nuo liepos Kupiškio bitininkų draugijai vadovaujantis Rimgaudas Markelis tvirtino, kad naujų patalpų labai reikia, nes bitininkai neturi kur susirinkti. „Daug žmonių dirba, jie gali ateiti tik po darbo, o tokiu metu niekas mūsų neįsileidžia, tai renkamės „Upės kepyklėlėje“. Laukiame artimiausio rajono Tarybos posėdžio, kuriame bus svarstomas šis klausimas“, – kalbėjo pašnekovas.

Bitininkai tinkamas patalpas jau išsirinko, savo būstinę norėtų įkurdinti buvusioje „Kupos“ mokykloje, kur dabar veikia Kupiškio viešoji biblioteka. „Patalpos neblogos, gal tik žiemą bus šiek tiek šalta, nes jos nekūrenamos, galėsime įsijungti tik elektrinį šildymą. Bet bibliotekai išsikėlus, tikriausiai jų panaudojimas keisis, vieni, matyt, nebūsime“, – svarstė R. Markelis.

Būstinė, anot jo, reikalinga ir dėl to, kad rajono bitininkai turi visokių apdovanojimų, sukaupta padėkos raštų, dovanų, nuotraukų, norėtų, kad visa tai matytų visi, galėtų ir patys, ir svečiai pasidžiaugti. Mąstoma ir apie bitininkų muziejaus kūrimą.

Plačiau skaitykite gruodžio 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video