2024/03/28

 

ES SKIEPŲ PAŽYMĖJIMAS GALIOS DEVYNIS MĖNESIUS

ES skaitmeninis skiepų pažymėjimas be stiprinančiosios COVID-19 vakcinos dozės ateityje galios devynis mėnesius nuo pagrindinės imunizacijos. Atitinkamas sprendimas įsigalios vasario 1 dieną, pranešė Europos Komisija.

Teoriškai ES šalys jį dar gali vetuoti, tačiau tokia galimybė praktiškai atmetama. Sprendimas suderintas su ES valstybėmis, apie jį kalbėta ir pastarajame viršūnių susitikime, sakė Komisijos atstovas.

Stiprinančioji vakcinos dozė rekomenduojama praėjus vėliausiai šešiems mėnesiams po visiškos vakcinacijos. Tačiau skiepų sertifikatas galios dar tris mėnesius, kad žmonės turėtų užtektinai laiko pasiskiepyti stiprinančiąja doze.

ES skiepų pažymėjimą sudaro QR kodas, kurį galima išsisaugoti mobiliajame telefone. Jis pripažįstamas visoje ES. QR kodas parodo, kad asmuo yra pasiskiepijęs, persirgęs COVID-19 ar neseniai atlikęs testą.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen jau po ES viršūnių susitikimo praėjusią savaitę paskelbė, kad institucija netrukus pateiks sprendimą dėl ES skiepų pažymėjimo. Prieš šiųmetį vasaros sezoną ES šalys ir Europos Parlamentas susitarė dėl skiepų sertifikato detalių. ES skiepų pažymėjimas pripažįstami ir daugelyje ne Bendrijos šalių.

ELTOS inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video