2024/03/28

 

MOKYKLŲ REITINGAI – APIE RAJONĄ ATSILIEPIAMA IR GERAI

Žurnalas „Reitingai“ paskelbė 2021 metų šalies gimnazijų, progimnazijų ir pagrindinių mokyklų, universitetų, kolegijų, profesinių mokyklų reitingus pagal dėstomų dalykų kokybę.
Dalykiniame reitinge įvertinta 350 Lietuvos gimnazijų, kuriose mažiausiai penki mokiniai laikė lietuvių, anglų kalbų, matematikos ir istorijos egzaminus ir mažiausiai trys mokiniai – kitų dalykų.

Taip pat analizuojamos matematikos mokymo bėdos, pateikiami olimpiadų reitingai, aptariama mokyklų tinklo pertvarka ir tai, kaip ji susijusi su abiturientų stojamųjų į aukštąsias mokyklas rezultatais.
Kaip šiame kontekste atrodo Kupiškio rajono mokyklos?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Džiugu, kad šiame reitinge šmėžuoja ir abi Kupiškio rajono gimnazijos.
Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija patenka tarp 50 gimnazijų, geriausiai išmokančių chemijos, istorijos.
Pagal chemijos mokymo kokybę Kupiškio gimnazija dalijasi 23–31 vietą su dar aštuoniomis šalies gimnazijomis.
Šio dalyko valstybinį brandos egzaminą laikė 5 abiturientai ir visi išlaikė pagrindiniu lygiu (nuo 36 iki 85 balų). Pernai buvo 15 vietoje. Taigi rezultatai šiemet truputį prastesni.

Istorijos mokymo kokybė šiais metais pagerėjo. Pernai ši gimnazija pagal šio dalyko dėstymo kokybę buvo 40 vietoje, o šiemet jau yra 18 vietoje. Valstybinį istorijos brandos egzaminą laikė 37 mokiniai ir visi išlaikė. Net 75,7 proc. abiturientų istorijos žinios atitiko pagrindinį lygį.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Plačiau skaitykite gruodžio 14 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Šitų mokyklų nereitingavo.

  • Ką čia reitinguosi. Kokie produktai- toks ir pyragas. Niekada nepateko tarp geriausių mokytojai iš kurčiųjų, aklųjų, jaunimo mokyklų. Nors tikrai yra daug talentingų.

Rekomenduojami video