2024/04/24

 

KOKIAIS ATVEJAIS PRAVARTU TVARKYTI DURŲ SPYNĄ?

Saugumas - vienas didžiausių žmonijos troškimų. Nesvarbu, ar tai reiškia taiką pasaulyje globaliai, ar sukurtą jaukumą namų erdvėje. Namų durys mūsų galvoje yra tarsi gynybinė siena prieš išorinio pasaulio grėsmę, tad, atsiradus bėdoms su spyna, neretai susirūpiname. Kada spynų taisymas ir keitimas yra rekomenduojamas? „Market Rats“ nuotrauka

Saugumas – vienas didžiausių žmonijos troškimų. Nesvarbu, ar tai reiškia taiką pasaulyje globaliai, ar sukurtą jaukumą namų erdvėje. Namų durys mūsų galvoje yra tarsi gynybinė siena prieš išorinio pasaulio grėsmę, tad, atsiradus bėdoms su spyna, neretai susirūpiname. Kada spynų taisymas ir keitimas yra rekomenduojamas?

Ruošiantis persikraustymui

Kalbame būtent apie persikėlimą į naują būstą. Neretai šis procesas reikalauja daugybės remonto, interjero dizaino darbų, tad raktus nuo naujos vietos turi įvairūs darbininkai, o išsiblaškę iš jų susirinkti visas kopijas galime tiesiog pamiršti. Dėl šios priežasties spynų taisymas keičiant raktus yra tikrai pravartus. Taip jausitės daug saugiau ir užsitikrinsite, kad jokie pašaliniai negalėtų pasinaudoti senais raktais. Galų gale, ne tik darbininkai gali turėti atsarginius raktus, yra ir buvę vietos savininkai. Aišku, tikimybė, kad šie žmonės sugalvos staiga įsibrauti į senus namus, yra labai maža, tačiau niekada negali žinoti. Jei būstą perkate iš nekilnojamo turto agento, būtinai pasidomėkite apie spynos ir raktų situaciją – taip jausitės daug ramiau.

Spynai nebefunkcionuojant kaip anksčiau

Savaime aiški priežastis remontuoti spyną – jos nefunkcionalumas. Deja, tačiau dauguma mūsų šį nesaugumo faktorių ignoruoja. Tai daryti pavojinga dėl kelių priežasčių. Pirma, šeimininkams netyčia užsitrenkti patiems ar taip nenoromis uždaryti mažamečius vaikus bei augintinius pasidaro reali grėsmė. Toks incidentas niekam nėra malonus – žmonės nežino, kaip elgtis su spyna, bando duris išlaužti. Žalos patiriama daug, be to, kamuoja nerimo ir streso jausmas. Galiausiai, reikia kviesti profesionalus, kurie vienaip ar kitaip, tikėtina, siūlys keisti spyną arba visą saugos sistemą. Kita priežastis – kasdienis nepatogumas. Kai numojame ranka į atsiradusius trikdžius, nuo jų vis tiek nepabėgsime. Jie vysis mus kiekvieną dieną ir tik dar labiau erzins. Dėl šių priežasčių kreiptis pagalbos į spynų meistrus būtina, kadangi atidėliojimas atneš tik dar daugiau nemalonių padarinių.

Trokštant saugumo garanto

Kartais spynų taisymas ar keitimas neprivalo būti atliktas dėl kritinių aplinkybių. Paprasčiausiai, net idealiai funkcionuojanti spyna, jei ne modernizuota, gali būti lengvas taikinys vagišiams. Tam, kad apsaugotume save ir sau brangius žmones, tikrai rekomenduojama investuoti į kokybišką saugos sistemą, kurią pereiti pašaliniams bus daug sunkiau. Aišku, tai gana didelė investicija, tačiau, turint lėšų, apsaugoti savo būstą visais įmanomais būdais yra tikslus ir logiškas žingsnis. Tai ypač svarbu padaryti gyvenant palyginus ne tokiuose saugiuose rajonuose, kuriuose nusikaltimų skaičius auga. Taip pat tai aktualus sprendimas tuomet, kai pametate namų raktus ir nujaučiate, jog kažkas tuo gali manipuliuoti – pakeitę mechanizmus užtikrinsite saugumą.

 „Market Rats“ inf., ir nuotrauka

Užs. Nr. 1638

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video