2024/03/29

 

ARTIMIAUSIA MĖNESIO PUSĖ KRYPSTA Į ŽIEMOS PERGALĘ

Praėjusią savaitę visoje Lietuvoje sulaukėme pirmo sniego ir jau ėmėme svajoti apie tikrą lietuvišką žiemą. Deja, sniegas greitai nutirpo.

Kas laukia toliau, kokių artimiausių, o gal ir tolimesnių orų tikėtis? Kokia bus šiųmetė žiema – ar pradžiugins šaltuku ir sniegu, ar teks po purvus braidžioti?

Apie tai mielai sutiko papasakoti Biržų meteorologijos stoties vyriausiasis stebėtojas Bronius Medinis.

Jurga BANIONIENĖ

Anot pašnekovo, ruduo dar bandys spyriotis ir neužleis pozicijų žiemai, bet jau pirmos gruodžio dienos bus žiemiškesnės. Dažniau pasnigs, temperatūra vyraus tarp 0 ir 4 laipsnių šalčio, kai kuriomis dienomis – ir iki vieno laipsnio šilumos.

„Šįmet gruodis pasielgs netradiciškai. Kiek pamename pastaruosius metus, iki Kalėdų dar po purvą braidydavome. Tarp kitko, lapkritis buvo daug šiltesnis negu pridera pagal klimato normą.

Dažniausiai, jei vienas mėnuo būna šiltesnis nei įprasta, tai kitas vėsesnis, gamta bando viską išlyginti. Kai atskirais laikotarpiais ji atseikėja ko nors per daug, paskui kitais – pritrūksta. O kai būna metinis balansas, kaip juokaujame, buhalterija susilygina“, – kalbėjo B. Medinis.

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Plačiau skaitykite lapkričio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video