2024/04/25

 

BALSUOKIME. APDOVANOJIMAMS NOMINUOTA SLAUGYTOJA!

Jau ketverius metus iš eilės artėjant metų sandūrai LRT kviečia pagerbti pastaraisiais metais mus labiausiai įkvėpusius žmones, kolektyvus, organizacijas, verslo, mokslo, inovacijų atstovus, Lietuvą auginusias iniciatyvas.

Aštuonios nominacijos, kiekvienoje po tris pavardes ar pavadinimus, kuriuos šiais metais išskyrė LRT Metų apdovanojimų darbo grupė, sudaryta iš skirtingų sričių žurnalistų. LRT kviečia balsuoti ir išrinkti, kurių nominantų pavardės ar pavadinimai turėtų skambėti garsiausiai.

Pasak organizatorių, šie tradiciniai apdovanojimai skirti „pagerbti žmonėms ir organizacijoms, įkvėpusioms ir savo darbais prisidėjusioms prie Lietuvos gerovės“.

Į Metų pilietinės iniciatyvos nominantų trejetuką pateko Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro slaugytoja Danutė Juknevičienė. (Balsuoti už ją galite čia https://www.lrt.lt/projektai/metu-apdovanojimai)

„Adomynė – Tai Lietuvos vieta, kurioje nuo COVID-19 yra paskiepyti beveik visi gyventojai. Kupiškio rajono Adomynės kaime 35-erius metus dirbanti medicinos punkto slaugytoja Danutė Juknevičienė sako, kad labiausiai apsispręsti dėl skiepų žmonėms padėjo individualūs pokalbiai.

Vietos gyventojai džiaugiasi jos kantrybe ir atskleidžia, kad ilgamečiu darbu slaugytoja pelnė jų pasitikėjimą ir pandemijos metu tapo pavyzdžiu visiems“, – rašo lrt.lt

Į tą pačią nominaciją išrinkti ir dar du kandidatai – už LGBT teises kovojanti mama Rasa Račienė ir Vilniaus tarptautinio prancūzų licėjaus mokytojas Bartas Pauwelsas.

Po tris kandidatus išrinkta ir į kitas nominacijas. Tai „Metų asmenybė“, „Metų ambasadorius“, „Metų verslo lyderystė“, „Metų atradimas“, „Metų kultūros reiškinys“, „Metų ateitis“, „Metų valstybės kūrėjas“.

Balsuoti už labiausiai nusipelniusius kandidatus galima portale lrt.lt iki gruodžio 3 dienos.
Apdovanojimai bus įteikti per iškilmingą LRT televizijos apdovanojimų ceremoniją 2022 metų sausio 1 dieną.

Parengė Kristina VALYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video