2024/04/26

 

KAIP PRIDERINTI LIEMENĘ ŠIUOLAIKINIAME STILIUJE?

Spintos gilumoje užslėpta močiutės megzta liemenė, šiais metais tampa tikra stiliaus „bomba“. Tai laikoma viena iš šaltojo sezono stiliaus detalių, kuri vos ne kiekviename drabužių derinyje turi savo vaidmenį. Laimė ta, kad trikotažinių liemenių yra tiek daug, kad jų skirtingą modelį galima priderinti prie vis kitokių drabužių bei sukurti originalų įvaizdį.

Iš kur atsidaro trikotažinės liemenės?

Moteriškos trikotažinės liemenės buvo laikomos vienas iš šaltojo sezono drabužių, kuris skirtas norint išlaikyti kūno temperatūrą ir neperšalti itin šaltomis dienomis, tačiau niekad liemenės nebuvo laikomos stiliaus detale. 2020 – 2021 metais įvyko madoje revoliucija rudens ir žiemos kolekcijose. Skirtingi mados namai nusprendė, kad trikotažinėms liemenėms gana tūnoti spintose arba kaip rūbui kuris atlieka tik šildymo funkciją,  ir metas jas priderinti šiuolaikiniame stiliuje. „Dior“ prekinis ženklas suteikė pirmenybės garbę preppy stiliui. Derinys, kuriame dominuoja trumpas languotas sijonas ir kojinės iki kelių, prisidėjus liemenei įgavo nerūpestingumo ir žaismingumo. „Lacoste“ prekinis ženklas liemenę integravo į sportinį stilių, o „Prada“ – konservatyvius klasikinius derinius papildė liemenėmis, kurios sudarė šiuolaikinės stiprios moters vaizdą.

Kaip pasirinkti liemenę?

Šiais metais aktualiausias liemenės variantas yra laisvo kirpimo, neaptempta, apvalia arba V formos iškirptė ar aukštu kaklu. Populiariausiu pasirinkimu laikomas modelis yra prailgintas ir turintis skeltukus šonuose. Spalvą ir raštus galite pasirinkti pagal savo norus, nes madingos yra tiek ramios, tiek ryškesnių spalvų liemenės. Raštų įvairovė taip pat yra išties plati – languotos, dryžuotos, su rombais ir kitomis geometrinėmis figūromis bei abstrakčiais piešiniais.

Pasirinkimą gali lemti ir pagalvojimas, kur dėvėsite liemenę ir prie kokių drabužių ją galima derinti. Jeigu ieškote tokios liemenės, kuri paįvairintų jūsų garderobą, tuomet rinkitės tokią, kuri turės skirtingas formas, raštus ir spalvas. Na, o jeigu ieškote klasikinio varianto, tuomet rinkitės bazinės spalvos liemene, kuri tarnaus jums tikrai ne vienerius metus. Viena iš gerų žinių yra tokių, jog trikotažines liemenes galima rasti specializuotose drabužių ir second – hand parduotuvėse, todėl viskas priklauso nuo jūsų pačių norų!

Liemenės spalvą rekomenduojama rinktis pagal bendrą derinio spalvos paletę – jeigu norite švelnios aprangos, tuomet ir rinkitės švelnių ir pastelinių atspalvių liemenę. O jeigu norite ryškaus kontrasto, tuomet geriausia rinktis tokią liemenę, kuri būtų prieštaringa visam jūsų deriniui. Šie spalvų deriniai sukurs subtilų klasikinį derinį, kuriame liemenė bus visumos ir pagrindinė dalis. Jeigu vis ieškote drąsių derinių, kuriame liemenė užims akcentinę dalį rinkitės tokią, kuri būtų raštuota, ryškiaspalvė, su įvairiomis detalėmis, pavyzdžiui: frazėmis, siuvinėjimais ar grandinėlėmis ant kaklo. Galite rinktis iš ryškios spalvų paletės – garstyčių, mėlynos ar žalios.

Su kuo ir kaip dėvėti trikotažinę liemenę?

Vienas iš trikotažinių liemenių privalumų yra jos visiškas universalumas. Ją yra itin lengvą įtraukti į savo garderobą bei derinti su savo jau turimais drabužiais. Tai yra patogi ir praktiška tendencija, kuri tinkama tiek kasdieniškam, tiek elegantiškam vakariniam įvaizdžiui. Taip pat ji yra aktuali ir visus metus – šiltuoju metu, liemenė gali būti nešiojama vietoj marškinėlių su šortais, o šaltuoju – liemenė tampa stilingu sluoksniavimo akcentu.

Trikotažinė, megzta liemenė gali būti nešiojama ant marškinių, marškinėlių, suknelių ar net ant nuogo kūno. Apačia gali būti derinama su kelnėmis, šortais, įvairių ilgių sijonais, džinsais, o viršus – po paltu, striuke ar lietpalčiu. Net jeigu ir laukia dalykinis susitikimas, trikotažinę liemenę galima suderinti su marškiniais ir klasikinėmis kelnėmis!

Market Rats inf.

Užs. Nr.1570

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video