2024/03/28

 

KAIP ŠUNŲ LAIKYMO SĄLYGAS PAGERINO AKIMIRKSNIU

Asociatyvi Rasos Čepaitės nuotrauka

Visi gyvūnų laikytojai privalo tinkamai jais pasirūpinti. Deja, ne visada taip būna. Matant, kad gyvūnai kankinami, kiekvieno piliečio priedermė netylėti ir pranešti atsakingoms už tai institucijoms, jei į aplinkinių pastabas netinkamai gyvūnus laikantys asmenys nereaguoja, nekeičia elgesio. Tiesa, kartais pranešimai apie kankinamus gyvūnus būna ir melagingi.

Apie tai pasikalbėjome su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio departamento Kupiškio skyriaus vyr. veterinarijos gydytoja-inspektore Vida Kaupiene.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Skundų dėl gyvūnų laikymo mažėja

„Džiaugiuosi, kad žmonės neabejingi gyvūnų kančioms ir dėl to kreipiasi į mūsų įstaigą.
Šiemet esame gavę 4 skundus dėl gyvūnų sveikatos ir gerovės. Tai kur kas mažiau nei pernai, kai tokių skundų buvome gavę 14 ar 15. Ne visi skundai pasitvirtino.

Palyginkime, kokiomis sąlygomis laikyti skapiškėno šunys prieš skundą ir kaip jų gyvenimo sąlygos pasikeitė po to skundo. Skapiškio seniūnijos ir Vidos Kaupienės nuotraukos

 

 

Vienas skundas buvo iš Šepetos dėl prasto kvapo iš tvarto, kur laikoma karvė. Patikrinimo metu nenustatėme gyvūnų gerovės ir sveikatos pažeidimo.

Tvartas tvarkingas, sandarus, mėšlo laikymo taisyklėms nenusižengta. Šepetoje gyventojai turi teisę laikyti ūkinius gyvūnus. Dėl kvapo reikėtų kreiptis į kitas institucijas. Kiti du atvejai dėl kačių ir šuns nepasitvirtino.

Kol kas šiemet buvo tik vienas rimtas pranešimas iš Skapiškio apie blogai laikomus šunis.

Jį gavome lapkričio 4 dieną iš Utenos gyvūnų globos namų koordinatorės. Pirmiausia apie tai informavome Skapiškio seniūnijos seniūną Ričardą Kiaulėną. Skundas pasitvirtino.

Prie ūkinio pastato pririšti du šunys neturėjo būdų, jų aplinka skendėjo purve. Seniūnui apsilankius pas skapiškėną, kuris netinkamomis sąlygomis laikė šunis, per dvi dienas situacija ten iš esmės pasikeitė.

Po savaitgalio, lapkričio 8 dieną, atvykę pasižiūrėti radome kone idealias gyvūnų laikymo sąlygas. Voljere ant stulpų buvo sudėtos medinių lentelių grindys, sukaltos dvi šunų būdos“, – darbo aktualijas išdėstė V. Kaupienė.

Plačiau skaitykite lapkričio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video