2024/03/28

 

AR NESKIEPYTI IR SERGANTYS COVID-19 BUS GYDOMI NAMUOSE?

Netyla diskusijos dėl skiepytis nesutinkančių žmonių testavimo ir gydymo. Kol kas, kaip elgtis sprendžia politikai, o medikų nuomonė yra tik patariamojo pobūdžio.

Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Sergamumo kreivei nemažėjant, o ligoninių COVID-19 skyriams ir reanimacijos palatoms kasdien vis pildantis naujais sergančiaisiais, tikėtina, kad norint išvengti sveikatos sistemos perkrovos, bus imtasi griežtesnių priemonių.

Premjerės Ingridos Šimonytės patarėja Živilė Gudlevičienė išreiškė nuomonę, kad ateityje gali tekti priimti sprendimą nepasiskiepijusius asmenis nebeguldyti į ligonines, o skirti jiems gydymą namuose.

Ką manote, ar tai būtų tinkamas sprendimas?

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ar pastebejot,kad kuo daugiau paskiepytu tuo didesnis serganciuju skaicius?Siandien skelbta vel virs triju tukstanciu-3279 zmones.Galimybiu pasas- tai tik pinigu plovimo ir zmoniu supriesinimo irankis.Valdziai dzin,svarbu tik koalicijos partneriu reikalavimai,narkotikai,alkoholis,partneryste.Kas bus toliau???Gal kas zinot,parasykit.

  • Visi moka ar mokejo PSD mokesti,todel gydymas privalomas.Ar skiepytas ar neskiepytas, visi gali susirgti.Todel ir reikia nemokamu testu.Tureje kontakta su serganciu asmeniu darbe ar seimoje–privalo pasidaryti testa.Taip liga nebus platinama, mazes susirgimu. Zmogus turi pats apsispresti skiepytis ar ne ivertines savo sveikatos bukle–jokios prievartos ir grasinimu.

  • Kam uždrausti žaisti rusišką ruletę? Pasirinko nesiskiepyti, tai pasirinko. Netiki mokslu, tai netiki. Pagulės namie ir įsitikins yra covidas ar ne. Ko čia gudruolius tampyti po reanimacijas? Kam gelbėti? Skiepai nedaro nemirtingais, bet pasako, kad žmogus nori gyventi. Nesiskiepyjo- atsidavė Dievo valiai. Tegu taip ir bus. Gaila, bet prievarta gydyti gal nereikia. Kaip ir skiepyti per prievartą nevalia.

    • Labai įdomi jūsų pozicija, nesiskiepyjai tai kaip nori taip ir gyvenk. Klausimas kaip su sveikatos draudimo mokesčiu? Manau, kad aš jo daugiau sumoku už tą paskiepytą.O paskiepytas ligoninėje gali gydytis po skiepo sukeltų komplikacijų arba nuo paties covido nes pasirodo skiepas neapsaugo? Šių skiepų klinikiniai tyrimai baigsis tik 2023 metais ir ką jūs man siūlote tikėti mokslu? Skiepus per jėgą mums bruka ne mokslas, o verslas ir politikai. Pasižvalgykite po labai neseną istoriją, vieni skiepai buvo uždrausti Danijoje, kiti Norvegijoje Olandijoje ir to priežastis šalutinis poveikis, komplikacijos. Deja Lietuvos vyriausybės puspročiai į tai neregavo, nupirko penkiolika milijonų dozių, kiekvienam gyventojui po aštuonias ir dabar visus prievartauja. Manau Dievo valiai atsiduoti ne nuodėmė, o atsiduoti farmacininkų ir politikų valiai prastitucija.

  • Čia tik gripas. Paracetamolio ir praeis.

    • Kai sugriebs paracetamolis nepades

      • Taigi nesiskiepij, nes „čia tik gripas“, ir „perserga be požymių, nėra ko bijoti“. Tai jei suaugęs, pakaltinamas žmogus blaiviu protu atsisako, tai jo atsisakymą reikia priimti visiškai rimtai. Nėra kovido? Tai nelįsk ligoninėn.

        • Ne tau sprest kam gultis ligoninen, kam , per trumoos kiskos tavo. Ziurek savo, nekaiciok nosies kur nereikia, tam yra zmogaus teises.

          • Che che, neramu, ką?

  • Kas tu zadi su saule gyvent, mirsi ir tu dar pirma laiko kad labai jau skiepijies, prajuokinai.

  • O kam iš vis juos gydyti juk jie pasirinko laisvi mirti ,tai tegul ir džiaugiasi laisve toliau

Rekomenduojami video