2024/03/29

 

BROLIŲ MEDUS RAGAUTAS DUBAJUJE

Parodos organizatoriams ir verslo atstovams įteikti „Brolių medaus“ bičių pasiūti Lietuvos formos koriai.

Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE), Dubajuje, spalio 1 d. prasidėjo pusę metų truksianti pasaulinė paroda „EXPO 2020“. Tikimasi, kad tai bus didžiausias pasaulinis renginys, kuriame dalyvauja 192 valstybės, tarp kurių – ir Lietuva. Mūsų šalis prisistato kaip medinės architektūros, atsinaujinančių energijos išteklių, ekologiško maisto ir aukštųjų technologijų valstybė.

Pateikiamas įvaizdis labai svarbus ir šalies verslui, nes suteikia neeilines galimybes užmegzti tarptautinius ryšius, rasti partnerių.

Šioje parodoje dalyvavo ir Kupiškio krašto atstovas – bitininkas Ignas Jackevičius, bičių ūkio „Brolių medus“ direktorius. Jis mielai sutiko papasakoti savo įspūdžius.

Jurga BANIONIENĖ

Gavo kvietimą

Nors dėl pandemijos paroda „EXPO 2020“ per visą 170 metų jos istoriją pirmą kartą bendru dalyvaujančių valstybių sutarimu buvo atidėta metams, nepasikeitė nei jos tema – „Sujunkime pasaulį, kurkime ateitį“, nei dalyvių skaičius, nei pavadinimas. Iki 2022 metų kovo 31 d. vyksianti paroda ir toliau vadinsis „EXPO 2020“.

Su maisto produktų importuotoju Rashid Abdulhamind per verslo pusryčius.
Nuotraukos iš asmeninio pašnekovo albumo

Dėl besikeičiančios pandeminės situacijos gali kisti tik prognozuotas lankytojų skaičius – net 25 mln. per pusmetį. Lietuva „EXPO“ parodose dalyvauja nuo 1937 m., o atgavusi nepriklausomybę yra dalyvavusi trylikoje parodų.

Kupiškėnas Ignas Jackevičius JAE lankėsi spalio 21–25 dienomis. Dalyvauti parodoje „Brolių medų“ prieš gerą pusmetį pakvietė VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra („Litfood“). Viena įstaigos veiklos sričių – žemės ūkio ir maisto produktų eksporto skatinimas, tad kupiškėnai, kaip ir kiti kaimo verslo atstovai, sulaukė tokio siūlymo reprezentuoti Lietuvą ir jos tradicinius produktus.

Dėl COVID-19 ligos nebuvo aišku, ar nuskristi čia vis dėlto pavyks. Bet nors ir buvo atidėta, paroda prasidėjo.

Su broliu Viliumi pasitaręs, į Dubajų skristi nutarė Ignas, juk reikėjo kažkam likti namie ir rūpintis verslu.

Plačiau skaitykite spalio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Šaunuoliai

  • 🙂

Rekomenduojami video